islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI
12 Aralık 2023 14:50
A+
A-

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki şüpheli tutuklandı.

Süper Lig‘de dün akşam MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında maç oynandı. Maçın ardından yaşanan olaylarda, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldıranların arasında yer aldı. Bu talihsiz olay sonrasında Faruk Koca ile şüpheliler Ş. Y. Ş. ve K. Ç., tutuklanarak adli mercilere sevk edildi. Olayın ardından hukuki süreç başladı ve şüpheliler mahkemeye çıkarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve üç kişi hakkında adli kontrol uygulanacağını belirtti.

Bu arada hakeme yumruk atan Faruk Koca’nın da ifadesine ulaşıldı. Koca, “Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez” şeklinde konuştu. Başkanın bu açıklamaları, yaşanan olaya dair kendi perspektifini yansıtırken, adli süreçte nasıl bir savunma ortaya koyacağı merak konusu oldu.

HABER YORUM

Eğer bir Futbol karşılaşması, dostluk ve centilmenlik atmosferinde geçmiyor ya da geçemiyorsa, bırakın ligleri tatil etmeyi, Futbol yasaklanmalıdır.

Ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü ayaklarımızın altına almadığımız müddetçe, topluma huzurun hakim olması imkansızdır.

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakeme yumruk atması, zannediyoruz kendisinin psikolojik sorunlarından kaynaklanan bir durumdur. Ancak tutuklanmasının ardından verdiği ifade, “yok artık” denilecek cinsten bir açıklama olarak tarihe geçecektir.

“Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez” açıklaması, trajikomik bir açıklamadır… “Özrü kabahatinden büyük” derler ya… “Yüzüne tükürecektim ama yumruk attım” demek, ben her halükârda bu haltı ama öyle ama böyle yiyecektim demektir.

Dinimiz İslam, şiddetin hiçbir türlüsünü onaylamaz diyelim ve Peygamberimizin (sav) şu hadisi ile yazımızı bitirelim:

“Kim bir Müslüman’a bir zarar verirse, Allah da ona zarar verir.” (Buhari)

MiratHaber.com – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.