islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
ALTIN
2.423,80
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

PAKİSTAN’DA İNTİHAR SALDIRISI

PAKİSTAN’DA İNTİHAR SALDIRISI
12 Aralık 2023 14:37
A+
A-

İntihar saldırısında 23 asker şehit oldu :

Pakistan‘ın Hayber Pahtunhva eyaletinde yaşanan üzücü olaylarda, bir güvenlik noktasına düzenlenen intihar saldırısı ve ardından gelişen çatışmalarda toplamda 25 asker hayatını kaybetti, 27  saldırgan ise etkisiz hale getirildi.

Bomba Yüklü Araçla İntihar Saldırısı: 23 Asker Hayatını Kaybetti, 6 Militan Etkisizleştirildi

“Bugün sabah saatlerinde, Dera İsmail Han bölgesindeki bir güvenlik noktasına içi bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında 23 asker şehit oldu.” Saldırının ardından binanın çökmesiyle ölü sayısı artarken, 6 militan etkisiz hale getirildi.

Çatışmalar: 17 Militan Etkisizleştirildi, 2 Asker Hayatını Kaybetti

“Bu olayın ardından, aynı bölgede gerçekleşen çatışmalarda, Darazinda ve Kulachi kasabalarında güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, 17 militan etkisiz hale getirilirken, Kulachi’deki çatışmada 2 asker şehit oldu ve 4 militan etkisizleştirildi.”

Pakistan ordusu militanların örgüt üyeliği hakkında henüz açıklama yapmadı

“Bu bağlamda Pakistan ordusu, saldırıya karışan militanların örgüt üyeliği hakkında henüz bilgi paylaşmadı.” Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde artan terör saldırıları endişe yaratıyor. Islamabad, saldırıların Afganistan’da konuşlu Pakistan Taliban’ı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor. Olay, bölgedeki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi.

HABER YORUM

“Bu çerçevede, ne yazık ki İslam âlemindeki parçalanmışlık ve yekvücut olamama sendromu devam ediyor. Bu durum, İsrail’in Gazze’deki soykırım karşısında hissedilen çaresizliği daha da belirginleştirdi.” Pakistan’da gerçekleşen üzücü olaylar, İslam aleminin kişisel ve mezhepsel kavgaları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.”

“Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.”

“Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.” (Ali İmran 103)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE