ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki şüpheli tutuklandı.

Süper Lig‘de dün akşam MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında maç oynandı. Maçın ardından yaşanan olaylarda, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldıranların arasında yer aldı. Bu talihsiz olay sonrasında Faruk Koca ile şüpheliler Ş. Y. Ş. ve K. Ç., tutuklanarak adli mercilere sevk edildi. Olayın ardından hukuki süreç başladı ve şüpheliler mahkemeye çıkarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve üç kişi hakkında adli kontrol uygulanacağını belirtti.

Bu arada hakeme yumruk atan Faruk Koca’nın da ifadesine ulaşıldı. Koca, “Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez” şeklinde konuştu. Başkanın bu açıklamaları, yaşanan olaya dair kendi perspektifini yansıtırken, adli süreçte nasıl bir savunma ortaya koyacağı merak konusu oldu.

HABER YORUM

Eğer bir Futbol karşılaşması, dostluk ve centilmenlik atmosferinde geçmiyor ya da geçemiyorsa, bırakın ligleri tatil etmeyi, Futbol yasaklanmalıdır.

Ne olursa olsun şiddetin her türlüsünü ayaklarımızın altına almadığımız müddetçe, topluma huzurun hakim olması imkansızdır.

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakeme yumruk atması, zannediyoruz kendisinin psikolojik sorunlarından kaynaklanan bir durumdur. Ancak tutuklanmasının ardından verdiği ifade, “yok artık” denilecek cinsten bir açıklama olarak tarihe geçecektir.

“Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez” açıklaması, trajikomik bir açıklamadır… “Özrü kabahatinden büyük” derler ya… “Yüzüne tükürecektim ama yumruk attım” demek, ben her halükârda bu haltı ama öyle ama böyle yiyecektim demektir.

Dinimiz İslam, şiddetin hiçbir türlüsünü onaylamaz diyelim ve Peygamberimizin (sav) şu hadisi ile yazımızı bitirelim:

“Kim bir Müslüman’a bir zarar verirse, Allah da ona zarar verir.” (Buhari)

MiratHaber.com – YouTube

 

Recent Posts

  • Gündem

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteciden Çarpıcı Eleştirisi

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteci Mu'tez Matar'dan Çarpıcı Eleştirisi Müslümanların suskunluğu, Mısırlı gazeteci Mu’tez Matar'ı çileden…

5 saat ago
  • Gündem

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail'e Silah Satışını Durdurun İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze'deki Krizin bir an önce…

5 saat ago
  • Gündem

SGK’dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

SGK'dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son olarak…

6 saat ago
  • Gündem

Üniversite Eylemleri İsrail’in Sonunu Getirecek

Üniversite Eylemleri İsrail'in Sonunu Getirecek Amsterdam Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail Politikaları Protesto Ediliyor.…

7 saat ago
  • Gündem

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs’ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor.

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs'ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor: İrlanda ve İspanya Öncülük Ediyor Bazı…

9 saat ago
  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

9 saat ago