islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,9158
ALTIN
2.433,83
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ANTONY BLİNKEN: “YÜREK PARÇALAYICI!”

ANTONY BLİNKEN: “YÜREK PARÇALAYICI!”
7 Aralık 2023 11:58
A+
A-

. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını değerlendirdi. Blinken, meydana gelen sivil kayıpları “yürek parçalayıcı” olarak nitelendirdi. CNN canlı yayınında konuşan Blinken, sivillerin korunması konusundaki endişeleri dile getirdi.

Blinken, Gazze’deki sivil kayıpları değerlendirirken, “Hepimiz için yürek parçalayıcı” ifadelerini kullandı. Sunucunun sivillerin korunması konusundaki sorusuna Blinken, “Evet, bu hepimiz için yürek parçalayıcı” şeklinde yanıt verdi.

Bakan, geçen haftaki İsrail ziyaretini hatırlatarak bir açıklama yaptı. “İsraillilere, Gazze’nin kuzeyindeki sivil kayıpların, güneyinde tekrarlanamayacağını vurguladım” dedi. Bakan, ayrıca insani yardımın önemine dikkat çekti. “Gıda, su ve barınmaya umutsuzca ihtiyacı olanlara yardımın ulaşması gerektiğini vurguladım” dedi.

Blinken, İsrail’in eylemlerini değerlendirdi. “İsrail, bazı bölgelerde ‘güvenli alanlar’ oluşturarak sivilleri korumada önemli adımlar attı” dedi.

Gazze’deki son durumu değerlendiren Blinken, Hamas’ın saldırılarına ve İsrail’in karşılık verdiği çatışmalara dikkat çekti. İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda ölenlerin sayısını aktararak, Gazze Şeridi’nde ise yaşanan insan kaybının 16 bin 248’e yükseldiğini belirtti.

Öte yandan, İsrail ile Hamas arasında varılan 4 günlük “insani ara” anlaşması sona erdikten sonra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına devam ettiği bilgisi verildi. İsrail ordusu, esir takası mutabakatının ardından 1 Aralık’ta Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Bu gelişmeler, uluslararası arenada İsrail-Filistin çatışması ve sivillerin korunması konularındaki endişeleri daha da artırmış durumda.

HABER YORUM

Antony Blinken’ın Gazze’de sivil katliamları nedeniyle yaptığı “yürek parçalayıcı” açıklamalarına inanmıyor, bunun timsah gözyaşları olduğunu düşünüyoruz.

İlk günden itibaren İsrail’e destek çıkan ve bölgeye savaş gemisi gönderen ABD’nin, bugünden sonra yaptığı açıklamaların, tarafımızdan kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Buna Batı ülkeleri de dahildir.

Blinken’ın yaptığı açıklamaları, yaklaşan ABD seçimleri dolayısıyla iç siyasete dönük açıklamalar olarak görmekteyiz. ABD’de yaşayan yaklaşık üç buçuk milyon Müslüman’ın oylarını almak adına atılan bir adımdır bu açıklamalar…

Ancak artık mızrak çuvala sığmamaktadır. ABD ve Batı’nın, insan hak ve hürriyetleri noktasında insanlığa verebileceği hiçbir şey olmadığı gibi, konuşacağı hiçbir şey de yoktur.

Hainlerin sözüne itibar etmememizi yüce Rabbimiz bize şu ayeti kerime ile bildiriyor:

(Ey Muhammed!) Biz sana Kitab’ı (Kur’an’ı) hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah’ın sana öğrettikleri ile hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma. (Nisa Suresi 105)

Mirathaber.com – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.