islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SİYONİST İSRAİLE MEYDAN OKUYAN KOCA YÜREKLİ MİNİKLER

SİYONİST İSRAİLE MEYDAN OKUYAN KOCA YÜREKLİ MİNİKLER
7 Aralık 2023 11:21
A+
A-

İsrail’e meydan okuyan koca yürekli Gazze’li çocuklar sığındıkları hastanenin bahçesinde bir araya geldiler. İsrail yaralıların tedavi edilmemesi için hastaneleri bombalıyor.

Bu trajik durum, uluslararası toplumun dikkatini Gazze’ye çeviriyor. Bu süreçte çocukların ve sivillerin yaşadığı acılar, dünyanın her yerinde insan hakları savunucularını ve aktivistleri harekete geçiriyor. Gazze’deki olaylar, artık sadece bölgesel bir sorun olmaktan çıkıyor. Böylelikle bu durum, tüm dünyada küresel vicdanın bir konusu haline geliyor. Bu bağlamda yıkılan hastaneler barış için daha fazla çaba gerektiğini gösteriyor. Masum insanların kaybı ise bu gerekliliği vurguluyor. Adaletin sağlanması için bu trajediye dikkat çekilmeli. Dünya genelinden gelen yardım çağrıları önemli bir rol oynuyor. Bu çağrılar, Gazze halkına yönelik acil insani yardımın gerekliliğini vurguluyor. Bu zor zamanlarda, Gazze halkının yanında durmak, insanlığın ortak sorumluluğu haline geliyor. Bu acımasız saldırılar karşısında uluslararası toplumun müdahalesi şart oluyor. Gazze halkına acil yardım sağlanmalı ve barış için birleşilmeli.

7 Ekim’den bu yana Gazze halkı birçok bombardımana maruz kaldı. Tedavi için hastanelere götürülen bu insanlar, İsrail tarafından engellenerek hayatlarını kaybediyorlar.. Hastanelerin bombalanması sonucu binlerce yaralı hayatını kaybederken, hizmet veremeyecek duruma gelmeleri ise durumu gittikçe vahim bir hale getiriyor. Gazze’yi açık hava hapishanesine çeviren İsrail tarafından şehit edilen sivillerin yüzde 70’i çocuklardan oluşuyor. Gazze’de sığındıkları hastanede bir araya gelen minikler, ölümün gölgesinde Siyonist İsrail‘e  meydan okudu. Gazze’li çocuklar, sığındıkları hastane bahçesinden şu sloganı atarak işgalcilere meydan okuyarak İslam dünyasına adeta ders veriyorlar.

HASTANE  BAHÇESİNDEKİ ÇOCUKLAR, “MİLYONLARCA ŞEHİTLE KUDÜSE İLERLİYORUZ.” DİYE HAYKIRDI.

Gazze’deki durum giderek daha trajik bir hal alıyor. Özellikle, İsrail’in bombardımanı altında yaşam mücadelesi veren siviller arasında en çok etkilenenler masum Gazze’li çocuklar oluyor. Bu bağlamda, uluslararası toplum hastanelerin hedef alınmasını ve medikal yardımın engellenmesini derin bir insan hakları ihlali olarak görüyor. Ayrıca, Gazze’de sıkışıp kalmış bu çocuklar, korku ve umutsuzluk içinde olmalarına rağmen, dirençlerini ve cesaretlerini gösteriyorlar. “Milyonlarca şehitle Kudüs’e ilerliyoruz” sloganları, çaresizlik içindeki bir toplumun umudunu ve direnişini simgeliyor. Sonuç olarak, dünya çapında bu insani krize karşı acil eylem çağrıları yükselmeye başlıyor.

 

MiratHaber.com – YouTube