islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Apple Gizlice İsrail Yapay Zeka Firması Satın Aldı

Apple Gizlice İsrail Yapay Zeka Firması Satın Aldı

Mirat Haber Ajansı

İsrail finans medyasına göre Apple, yapay zekalı kamera teknolojisi geliştiren bir şirket olan İsrailli girişimci Camerai’yi gizlice satın almış. İsrailli şirketin bir buçuk yıl önce sessizce ABD teknoloji devine on milyonlarca dolara satıldığı ve Apple’ın bilgisayarla görme ekibine dahil edildiği bildirildi. 2019’da Apple CEO’su Tim Cook, Berkshire Hathaway konferansında şirketin o yıl 25 şirketi satın aldığını ve daha fazla ayrıntı açıklamadan duyurmuştu. 2014 yılında kurulan Camerai, daha önce Tipit olarak biliniyordu. Teknoloji şirketi, kameraların sahneleri daha iyi anlamasını ve gerçek zamanlı arayüzle Artırılmış Gerçeklik grafikleri oluşturmasını sağlamak için yapay zeka kullanıyor. Camerai çalışanlarının çoğu, Apple’ın Tel Aviv’in kuzeyindeki Herzliya’da bulunan araştırma ve geliştirme ekibine katıldı.

Geçen ay, Filistin yanlısı aktivistler Google ve Apple’ı Filistin’i haritalarına koymaya çağıran, İnternet devlerini Filistin kimliğini silmek ve gerçekleri ABD ve İsrail hedeflerine uyacak şekilde değiştirmekle suçlayan bir çevrimiçi kampanya başlattı. Dilekçe ilk olarak 2016’da başlatıldı, ancak yalnızca geçen ay önemli bir ivme kazandı. Apple, İsrail’le ilişkilerini giderek derinliştirmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.