islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Meta Facebook ve Whatsapp Kullanıcılarını Uyardı: Şifrenizi Değiştirin

Meta Facebook ve Whatsapp Kullanıcılarını Uyardı: Şifrenizi Değiştirin
10 Ocak 2022 20:11
A+
A-

Dünyada en fazla kullanılan sosyal medya uygulamalarından Facebook ve WhatsApp’ta e-dolandırıcılık saldırılarının arttığı açıklaması yapıldı. Çatı şirket Meta’nın yaptığı açıklamaya göre, her iki platformdaki kullanıcıların, sahte bir giriş sayfası sağlayarak şifre benzerii bilgileri çalmayı hedefleyen ‘e-dolandırıcılık’ saldırısının kurbanı olabileceği uyarısı yapılırken, şifrelerini değişmeleri gerektiğini ifade etti.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Facebook ve WhatsApp ile ilgili çatı şirket Meta kullanıcılara uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda Facebook ve WhatsApp kullanıcılarının, elektronik dolandırıcılıklardaki artış sonrası şifrelerini değiştirmeleri gerektiği ifade edildi.

Dünyanın en fazla kullanılan sitelerinden ikisinin kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı hesaplarını güçlendirme çağrısında bulunulurken, elektronik ortamda bilgilerinin çalınabileceği vurgusu yapıldı.

Meta, her iki platformdaki kullanıcıların, sahte bir giriş sayfası oluşturarak şifreler gibi bilgileri çalmayı hedefleyen “e-dolandırıcılık” saldırısının kurbanı olabileceği konusunda uyarı yaptı.

Whatsapp, Facebook, Instagram ve Facebook Messenger dahil tüm Meta şirketi platformu kullanıcılarının kimlik avı dolandırıcılığına karşı savunmasız olduğu kaydedilirken, şirket, kullanıcılarından bilgi çalmak amacıyla kimlik avı dolandırıcılığı kullanan bilgisayar korsanlarına dava açtı.

Davayı yürüten Facebook yetkilisi Jessica Romero, “E-dolandırıcılık, milyonlarca İnternet kullanıcısı için önemli bir tehdittir” derken, “Kimlik avı saldırıları, kurbanları banka, tüccar veya başka bir hizmet gibi güvenilir bir varlık tarafından işletiliyor gibi görünen bir web sitesine çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Romero, “Yönlendirilen web sitesi bir aldatmaca, sahtedir ve sitenin sahte içeriği, kurbanın şifre veya e-posta adresi gibi hassas bilgileri girmeye ikna etmek için tasarlanmıştır. Saldırının arkasındaki kişilerin kimliklerini ortaya çıkarmak ve zararlı davranışlarını durdurmak için gerekeni yapıyoruz.” dedi.

Peki hesabımın güvenliğinin ihlal edildiğini düşünürsem ne yapmalıyım? Meta, kimlik avı dolandırıcılığının kurbanı olabileceklerini düşünen kişilerin şifrelerini hemen değiştirmelerini söylerken, “Bir e-posta bağlantısı aracılığıyla tıkladığınız web sitelerine veya uygulamalara değil, yalnızca gittiğiniz web sitelerine veya uygulamalara giriş bilgilerinizi girmelisiniz.” diye konuştu.

Meta, kullanıcıların geçtiğimiz yıl 39 binden çok sahte siteye yönlendirildiğini belirtirken Jessica Romero, “Suistimal durumlarını proaktif olarak engeller ve barındırma ve güvenlik topluluğuna bildiririz. Meta, kimlik avı URL’lerini engeller ve paylaşır, böylece diğer platformlar da onları engelleyebilir.” açıklamalarını yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.