islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
ALTIN
2.241,18
BIST
8.904,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Arnavutluk Başbakanı Rama: Erdoğan’ın Dostu Addetmekten Büyük Onur Duyuyorum

Arnavutluk Başbakanı Rama: Erdoğan’ın Dostu Addetmekten Büyük Onur Duyuyorum
17 Ocak 2022 17:33
A+
A-

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişi olduğunu belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye-Arnavutluk Deprem Konutları anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada, bugünü olağanüstü özel bir gün olarak  sözlerine başladı.

Rama, “(O esnada) Ben henüz Arnavutluk Başbakanı değildim. Bana şunu dedi: ‘Arnavutluk ve Kosova benim kalbimdedir. Arnavutlar, Türk halkının kalbindedir. İsterim ki sen kardeşim olasın. Ben de ülkenin başbakanı olarak halkının saygısını kazandığında sana kardeşim diyeceğim.’ Ardından gerçekleşen gelişmeleri çok iyi biliyorsunuz. Kendimi Erdoğan’ın dostu addetmekten büyük onur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Yıllarca görevi nedeniyle birçok devlet başkanı ile bir araya geldiğini belirten Rama, kendisine sıkça Erdoğan ile yakın dostluğunun sorulduğunu belirterek “Cevabım çok basit: ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişi.’ İnanın ki günümüz dünyasında ve diplomasisinde, (Dışişleri Bakanı) Mevlüt (Çavuşoğlu) çok iyi bilir, ‘evet’i evet olan ve ‘hayır’ı hayır olan insanları bulmak kolay değildir.” diye konutu.

“Aramızda her zaman özel bir yere sahip olacaksın”

Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla da aralık sonunda Arnavutluk meclisinden bir heyetle Ankara’da temaslarda bulunduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Nikolla, “Sadece depremde değil, salgın boyunca da kötü günlerde bizimle olduğunuz için ayrıca yüzerce Kurbinli ailenin iki halk arasındaki ilişkilerde olduğu gibi güzel, güçlü, sıcak evlerine girmek üzere oldukları bugün de burada bizimle bulunduğunuz için teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.