islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Nazi sohbet grubu üyesi Alman polisler uzaklaştırıldı

Nazi sohbet grubu üyesi Alman polisler uzaklaştırıldı

Mirat Haber Ajansı

Almanya Kuzey Ren-Vestfalya’da aşırı sağ içerik paylaşmak için kullanılan bir neo-Nazi çevrimiçi sohbet grubunun keşfedilmesinin ardından on Alman polis memuru uzaklaştırıldı. Bu, Almanya’nın en kalabalık eyaletinde polis güçleri arasında ortaya çıkan sadece en son olaydır. İçişleri Bakanı Herbert Reul Salı günü yaptığı açıklamada, 15 katılımcının bulunduğu WhatsApp grubunda yayılan mesajların suç davranışı anlamına geldiğini söyledi. İçeriği son derece yabancı düşmanı ve insanlık dışı olarak nitelendirdi. Eylül ayında ilk sağcı sohbet gruplarının keşfedilmesinden bu yana Kuzey Ren-Vestfalya güvenlik yetkililerinde benzer iddialarla karşı karşıya olan çalışan sayısı 191’e yükseldi.

Reul, en son vakalarda paylaşılan türden örnekler verdi, bunlara bir tüfek nişan aletiyle görülen Arap bir kişinin resmi dahil. Ayrıca, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde geçen yıl yapılan cami saldırıları hakkında “çok kötü ıskalama” şeklinde bir yorum yapıldı. Şüpheliler, 2015 yılında kurulan ve bir bowling grubunun üyesi olan polisler tarafından kullanılan Kunta Kinte adlı bir WhatsApp grubundaydı. Katılımcılar, Nazi lideri Adolf Hitler’in sayısız fotoğrafı da dahil olmak üzere yüzlerce mesaj, fotoğraf ve video paylaştı. Anti-Semitik yorumlar da gönderildi. Salı günü erken saatlerde Alman yetkililer, ifşaatlarla ilgili olarak aktif ve emekli polis memurlarının evlerine baskın düzenledi. Batı eyaletinde Essen ve Muelheim an der Ruhr şehirleri de dahil olmak üzere on yedi yer arandı. 600’den fazla depolama cihazına el konuldu. Dokuz şüpheli, nefret söylemi ve Alman anayasasında yasaklanmış sembolleri kullanmakla suçlanıyor. Bu ayın başlarında, Alman federal savcıları 12 aşırı sağcı komplocu şüpheli siyasetçilere, sığınmacılara ve Müslümanlara karşı “terörist saldırılar” planladıklarıyla suçladılar. Şubat ayında ülke çapında düzenlenen baskınlarda tutuklanan on bir kişi, “terör örgütü” üyeliği ve silah yasasını ihlal etmekle suçlanıyor. 12. komplocu olduğu iddia edilen kişi “terörist grubu” desteklemekle suçlanıyor. Grup, Mart 2019’da Christchurch’te iki camide yarı otomatik silahlarla 51 kişinin öldürüldüğü saldırılara benzeyen eylemler planladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.