islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Arnavutluk Türkiye’yle Askeri Anlaşmayı Onayladı

Arnavutluk Türkiye’yle Askeri Anlaşmayı Onayladı

Mirat Haber Ajansı

Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Pazartesi günü Türkiye ile askeri işbirliği anlaşması yönğnde hazırlanan bir uygulama protokolünü imzalayarak yürürlüğe soktu. İşbirliği anlaşması, Arnavutluk’a Türkiye’den %100 Türk yerli ürünleri ve askeri amaçlarla hizmetler satın almak üzere Türkiye tarafından Arnavutluk’a sağlanacak mali yardım ilkelerini belirlemeyi amaçlıyor.

Söz konusu anlaşmalar iki ülke tarafından bu yıl 24 Ocak ve 24 Şubat’ta imzalanmıştı. Arnavutluk parlamentosu anlaşmayı 23 Temmuz’da kabul etti. Arnavutluk parlamentosu, bu son anlaşmayla birlikte 1998’den bu yana Türkiye ile 26 askeri anlaşma ve protokol onaylamış oldu. Arnavut Cumhurbaşkanının onayından sonra, anlaşma Resmi Gazete’de yayınlanmasından 15 gün sonra bu ay yasal olarak yürürlüğe girecek. İki NATO müttefiki de Şubat ayında ayrıca bir Savunma İşbirliği Planı imzalamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.