islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Belarus’ta Savaş Hazırlığı

Belarus’ta Savaş Hazırlığı

Belarus tarafından yapılan açıklamaya göre Acil Durumlar Bakanlığı’nın bazı personelini olası bir çatışmaya hazırlıklı olmak için silahlandırmayı düşündüklerini belirttiler.

Devlete ait BelTA haber ajansının bu fün acil geçtiği bir habere, Acil Durumlar Bakanlığı personelinin bir çatışma veya düşmanlık durumunda cumhuriyet ordusuyla birlikte askeri operasyonlarda bulunmasını sağlamak için bu önlemler uygulanıyor.

Açıklamada, “acil Durumlar Bakanlığı’nın görüntüsü bu. Mesele şu ki, Acil Durumlar Bakanlığı’nın tüm personeli, özellikle mevcut bakanın altında bir güç bloğu olmak istiyor.”

Diğer yandan Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko konu ile ilgili toplantıda yaptığı açıklamada, “güç bloğu personelinin silahları ustaca kullanmaları gerektiğini” belirterek şunları söyledi:

“Acil Durumlar Bakanlığı’nın silah sağlayacağımız bölümünü belirlemek için bir karar çıkardım: ateşli silah taşıyacak erkek ve kadınlardan oluşan bir birim oluşturuyoruz.

BİZDE KALICI BÜYÜK ORDU OLAMAZ

Belarus cumhurbaşkanı Lukashenko “Acil Durumlar Bakanlığı’nın gerçek bir güç yapısına dönüşmesini sağlamak için planların ne kadar ileri gittiğini ve kaç kişinin silahları ordudaki ve milislerdekinden daha az ustalıkla kullanacağını duymak istediğini” de belirtti.

Devlet Başkanı, “Bizimki gibi kompakt ve küçük bir ülkede, 200.000-300.000 kişilik kalıcı bir ordumuz olamaz. Ordumuzun gücünün 65.000 olduğu konusunda anlaşmıştık. Bu konuda anlaştık” dedi.

Lukashenko, “Fakat bir çatışma ya da Tanrı korusun, bir savaş çıkarsa, Acil Durumlar Bakanlığı’ndaki güçlü ve güvenilir adamlarımız bir kenara çekilir mi? Hayır, sadece yangınla mücadele etmekle kalmayacaklar,” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Lukashenko açıklamasında “Belarus Acil Durumlar Bakanlığı personelinin ana görevinin cephede yaralanan askerlerin kurtarılıp tedavi edilmesi ve ikinci görevlerinin de savaşarak vatanlarını korumaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.