islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3248
EURO
34,6359
ALTIN
2.414,43
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ARTIK AK PARTİ SİLKİNMELİDİR(6)

ARTIK AK PARTİ SİLKİNMELİDİR(6)
22 Temmuz 2023 09:00
A+
A-

Ak Parti, silkinip ülkenin ve milletin refah ve mutluluğunu sağlaması şarttır.

Birçok huzursuzluk kaynağı olan sosyal ve ekonomik şartları düzeltmek zorundadır.

Sosyal ve ekonomik şartların arasında en önemli sayılacak “haramîler ekonomisidir.” Elbette haramî, haram kavramının izafileştirilmiş bir deyimdir. Harâmî, haydut, eşkıya ve terörist gibi anlamlar içermektedir. Harâmî kavramının arka planında ve derûnî anlamında her derdi depreştiren virüsler vardır.

Haramiler ekonomisinde merhamet yoktur. Bu ekonomide adalet yer almaz. Bu, çılgın ve doyumsuzdur. Dengesizdir ve faizcidir. Ekonomik dengeleri kabul etmez, dağ başı eşkıyalarından daha çok soyguncudur ve vurguncudur. Yaptığı vurgunlarda sınır kabul etmeyen ve kimsenin gözyaşına bakmayan zorbadır. Müşterisini bir kuruşa satan vefasızdır.

“Deli Dumrul’a rahmet okutan dengesizdir. Vermediği hizmet karşılığında hak etmediği ücreti alır. Takdir ettiği ücreti kabul etmeyen müşteriyi anasından doğduğuna pişman eder.

Tüketiciyi yanıltarak bir “evet” dedirtir, sonra hiçbir itiraza değer vermez. Müşteriyi inim inim inletir. Bu uygulamayı özellikle iletişim devleri uygulamaktadırlar. Meşru mazereti de olsa, gününde ödeyemediği ücreti yüzünden ceza yazarlar. Bu ceza önemli miktarlara tekabül eder. Müşteri derdini anlatacak bir “Marko Paşa” bulamaz, kahreder. İtirazlarında genelde sahipsiz kalır, zelil olur.

Barkod sistemini uygulayan market türü iş yerleri, tüketiciyi kıyasıya sömürdüğü gibi milletimizin sahip olduğu merhamet ve pazarlık hakkı gibi değerleri minimize eder ve sıfırlar. Ruhsuz robotlar yerine koyduğu milleti soymaktadırlar.

Bu uygulamalar da milletimiz üzerinde olumsuz gelişmelere sebebiyet vermektedir.

Bunlar milletimizin birçok kesimini, yönetimden küstürüp soğutan uzaklaştıran ve milleti güdülür yerine koyup iliğine kadar sömüren haksız kurum ve kuruluşlardır. Bunlar mutlaka gözden geçirilmelidir. Serbest piyasa denilen bu haramiler soygununa “dur” denilmelidir. Aksi takdirde, devleti de milleti de uygulamaları ile hem soymakta hem de aşağılamaktadırlar. Bu serbest piyasa denilen insafsızların soygunu engellenmelidir.

Nasıl mı? Aslında zor görüldüğü kadar da kolaydır. Haçlı güçlerinin bizim değerlerimizden neleri kaldırttılarsa onları getirip yerine kondurmamız yeterlidir. Hâlâ milletimizin birçok kesiminde İslam, Kur’an, Şeri’at ve bunların gereklerinin ruhu yaşanmaktadır. Delillerimizden biri de 15 Temmuz şehitleridir.

Bunlar ümmeti Muhammed’in umudu durumuna geçmişlerdir.

İçinde yaşadığımız ekonomik hayat da cumhuriyet dönemi ile başlayan soysuzlaşmadır. Bu dönemde hak hukuk, helal haram, iktisat kanaat, yardım ve infak gibi bütün manevî değerler yer ile yeksan edilmiştir.

Cumhuriyet dönemi başlangıçtan insanlık tarihi süresince ve devamında on dört asırlık İslam medeniyeti bütün kurumları ile kaldırılıp lağvedilmiştir. Yerine Batının ruhsuz, merhametsiz, besmelesiz, tecavüzkâr ve zâlim sistemi getirilip kondurulmuştur. Öyle bir sürece girdik ki, beş liralık bir ürünü elli liraya satmaktan utanmayan gaddar ve soyguncu nesiller türedi. Haramîler ekonomisinin temelinde de bu türedilerin çapkınlıkları ve doyumsuzlukları rol oynamaktadır.

Müslüman milletimizin Ak Partiye teveccühü bu açıdan önemlidir. Ak Parti ve Cumhur İttifak’ının, doyumsuz çılgınları ya silkelemeleri ya da hizaya getirmeleri gerekmektedir.

İttifakın, bu fırsatları kaçırmamaları çok öncelikli ve önemlidir.

Üreticiyi de, tüketiciyi de mağdûr eden doyumsuz tedarikçiler de silkelenmeli!

Herkesin âdil olduğu toplumu çok özledik! Esselamualeykum.

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.