islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ASEAN, Myanmar’da “şiddetin derhal durdurulmasını” talep ediyor

Barış çabalarının devam etmesine rağmen ülkede şiddetli çatışmalar devam ederken, son 24 saat içinde Afganistan’ın üç ilindeki saldırılarda en az 14 kişi hayatını kaybetti.

ASEAN, Myanmar’da “şiddetin derhal durdurulmasını” talep ediyor

Barış çabalarının devam etmesine rağmen ülkede şiddetli çatışmalar devam ederken, son 24 saat içinde Afganistan’ın üç ilindeki saldırılarda en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Mirat Haber Ajansı

Barış çabalarının devam etmesine rağmen ülkede şiddetli çatışmalar devam ederken, son 24 saat içinde Afganistan’ın üç ilindeki saldırılarda en az 14 kişi hayatını kaybetti. Polis sözcüsü Ferdows Faramarz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, başkent Kabil’de kimliği belirsiz silahlı kişilerin üç ayrı olayda dört polis, bir üniversite hocası ve bir hükümet çalışanını öldürdüğünü söyledi. Polise göre, olaylardan ikisi Cumartesi, üçüncüsü ise Cuma akşamı meydana geldi. Güvenlik güçlerinin, hükümet görevlilerinin, aktivistlerin ve gazetecilerin genellikle hedef olduğu Kabil’de hedefli cinayetler artıyor. Afgan başkentinde meydana gelen saldırıların çoğunun hiçbir sorumluluğu bulunmuyor.

Yerel yetkililer, ülkenin güneydoğusundaki Gazni vilayetinde yol kenarında meydana gelen bombalı patlamada en az dört sivilin öldüğünü söylediler. Valinin sözcüsü Wahidullah Jumazada, valinin sözcüsü Wahidullah Jumazada, bombanın il başkentinde sürerken araçlarına isabet etmesi sonucu iki sivilin de yaralandığını söyledi. İl polisi sözcüsü Jamal Barakzai ToloNews’e verdiği demeçte, güney Kandahar ilinde Cuma günü öğleden sonra en az dört sivilin öldüğünü ve Arghandab ilçesinde yol kenarındaki başka bir bombanın patlaması sonucu üç sivilin yaralandığını söyledi. Yerel yetkililer patlamadan Taliban’ı sorumlu tuttu ancak sorumluluğu hiçbir grup üstlenmedi. Birleşmiş Milletler geçen hafta yayınlanan bir raporda, ülkedeki sivil kayıpların yılın ilk çeyreğinde yüzde 29 arttığını ve 573 Afgan sivilin öldüğünü ve 1.210 kişinin yaralandığını söyledi. Geçen yıl Taliban ve Amerika Birleşik Devletleri, ABD Başkanı Joe Biden tarafından geçen hafta geri itilen bir tarih olan 1 Mayıs’a kadar tüm yabancı kuvvetlerin Afganistan’dan çekilmesi konusunda anlaştılar. Taliban, tüm yabancı güçler Afganistan’dan çekilinceye kadar herhangi bir barış zirvesine katılmayı daha önce reddetmişti. Taliban, ABD önderliğindeki güçler tarafından çıkarıldıklarında, 1996’dan 2001’e kadar Afganistan’ı yönetti. O zamandan beri, uzun süredir devam eden silahlı bir ayaklanma başlattılar ve hâlâ birçok bölgeyi kontrol ediyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.