islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Aşırı Hız Cezasına ‘kamu görevi’ Affı

Aşırı Hız Cezasına ‘kamu görevi’ Affı
10 Ağustos 2022 09:18
A+
A-

Otoyollardaki hız sınırını aşan vatandaşlara kısa süre içinde hız cezası tebliğ ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonrasında hız sınırı otoyollarda 120’den 130’a çıkarılmıştı. Aşırı hızdan ceza yiyen bir avukat, yaptığı itiraz sonucu ‘kamu görevinde’ sayıldı. Cezası iptal edildi.

Konya’da avukatlık yapan Adem Akyürek, 2021’in Kasım ayında Bursa Adliyesi’nde bir duruşmaya katıldı. Yine aynı gün içinde Bursa’dan Konya’ya dönmek isteyen Akyürek, Afyon’da 90 kilometre sınırı olan yolda 108 kilometre hız yaparak trafik cezası yedi. Hız sınırını geçtiği için 1400 TL ceza yiyen Avukat Akyürek, cezaya itiraz etti.

HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! TRAFİK CEZASINA BÖYLE İTİRAZ ETTİ
Mesleğinin sorumluluğu gereği cezanın iptali için Afyon’daki Sulh Ceza Hakimliğine başvuran Adem Akyürek’in istediği oldu. İki duruşmanın zabıtlarını da delil olarak sunan Akyürek, cezanın iptalini istedi.

Hakimlik, avukatın duruşmalara yetişebilmek için hız ihlali yaptığının altını çizdi ve durumu kamu görevi olarak nitelendirdi. İtiraz kabul edildi. 1400 TL’lik trafik cezası da iptal edildi. Bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi.

CEZANIN İPTALİ TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ
Bazı avukatlar, verilen kararın doğru olduğunu savunurken bazı avukatlar da bu kararın olumsuz örnek teşkil edebileceğini ifade etti. (Sabah)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.