islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler Kudüs’teki Filistinlilere karşı kışkırtmaya devam ediyor

İsrail polisinin gözü önünde, aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler, Kudüs’teki Filistinlilere yönelik kışkırtma ve saldırganlıklarını sürdürdüler.

Aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler Kudüs’teki Filistinlilere karşı kışkırtmaya devam ediyor

İsrail polisinin gözü önünde, aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler, Kudüs’teki Filistinlilere yönelik kışkırtma ve saldırganlıklarını sürdürdüler.

Mirat Haber Ajansı

İsrail polisinin gözü önünde, aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler, Kudüs’teki Filistinlilere yönelik kışkırtma ve saldırganlıklarını sürdürdüler. Arap MK’leri, sürekli kışkırtmanın, aşırılık yanlısı İsrailli Yahudi yerleşimci Baruch Goldstein tarafından gerçekleştirilen 1994 katliamının tekrarlanmasına yol açabileceği konusunda uyardı. Müslümanların kutsal Ramazan ayında El-İbrahim Camii’nde 29’dan fazla Filistinli ibadet eden öldü ve yaklaşık 120 kişi yaralandı. İsrailli MK’ler ve aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler kutsal Kudüs kentinde Filistinli tapanlara karşı saldırganlıklarını sürdürürken, İsrail polisi sessiz kaldı. Sosyal medyada yayınlanan son videolar, Kahanist sağcı örgüt Lehava’dan aşırılık yanlısı yerleşimcilerin Kudüs’teki Filistinlilere ateş açarak onlarcasını yaraladığını gösterdi. Aşırılık yanlısı yerleşimciler, kutsal şehirdeki ihlallerini haber yapan bir dizi İsrailli gazeteciye de saldırdı.

En tehlikeli kışkırtıcılardan biri, kışkırtmasını bir tweet ile yenileyen Dini Siyonist Parti Başkanı Bezalel Smotrich’tir: “Arap düşmanın yaptığı şey, 1936 itaatsizliğini hatırlatıyor ve bu, zayıf hükümet, engelli polis ve yargı sisteminin yolsuzluğu. ” Knesset Arap Ortak Listesi Başkanı Ayman Odeh, İsrail İçişleri Bakanı Amir Ohana’ya, aşırı sağın saldırganlığını derhal durdurması ve okullara giden Arap öğrencilere yönelik sürekli şiddet, suç ve terörizmi durdurması çağrısında bulunan bir mektup gönderdi. kutsal şehirde.

Odeh mektubunda Kudüslilerin Lehava tarafından uygulanan şiddete maruz kaldıklarını, Filistinlilere nasıl saldırılacağı konusunda bilgi yaydığını ve saldırıların kanıtlarının nasıl saklanacağına dair bilgileri ifşa ettiğini belirtti. MK Ahmad Tibi liderliğindeki Arap Değişim Hareketi, Otzma Yehudit Partisi genel başkanı Kahanist Itamar Ben-Gvir’in liderlerinden biri olduğu Lehava’nın yürüttüğü saldırganlıktan Smotrich’i sorumlu tuttu. Arap Değişim Hareketi’nin bildirdiğine göre, son haftalarda El Aksa Camii içindeki Filistinli ibadetlere saldırmak için artan girişimlere tanık olunuyor ve Kudüs’teki Filistinlileri desteklemek için acil eylem çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.