islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8975
ALTIN
2.435,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Aşıyı Tapılır Put Edinerek Mecbur Etmeyelim

İslâmî inancımıza göre doğumlar ölümler planlıdır. Tesadüfen yaşamıyoruz. Korona Yaratan değil yaratılandır. Dilediğine bulaşma özgürlüğü de yoktur. Önlemlere evet ama aşıyı tapılır put edinircesine herkesi ona mecbur etmeye hayır.

Aşıyı Tapılır Put Edinerek Mecbur Etmeyelim

Ali Rıza DEMİRCAN

Katıldığım bir canlı yayında, yabancı aşıları İslâmî ve millî onuruma dokunduğu ve de sağlıklı bulmadığım için yerli aşımız çıkmadıkça özgür irademle aşı olmayacağımı beyan etmiştim. Halen de aynı görüşteyim. Bir dinleyicimiz bilime saygılı olmamız gerektiğini söyledi. Şu cevabı vermiştim:

Bilime Saygılıyız da…

Ben Müslümanım, ortak akla önem veririm. Akıl yoluyla kavramaya çalıştığımı Rabbimizin Kur’ânî ölçülerini temel alırım. Doğru anlaşılan hiçbir Kur’ânî ölçü kati ilmî verilerle çatışmayacağı için de kesin ilmi/bilimsel doğruları hayat düsturu edinirim. Ama aşı konusunda kesin bilgi yok. Çok yönlü bilimsel şüpheler var. Pandemiyi sömürmeye ve insanlığın zihin ve kalp dünyasını etkilemeye çalışan emperyalist güçlerin oyunları ve propagandaları var, çıkar yarışması var.

Üstelik modern tıbba güvenim de yok. Çünkü modern tıbbın, zalim emperyalistlerin genleriyle oynadıkları yiyeceklerle sebebiyet verdikleri hastalıkları genelde tedavi etme amacı yok. Örneğin yıllardır şeker hastayım, eşim de tansiyon hastası. Tedavi var mı yok. Ölünceye kadar ilaç sanayine mahkum ediliyoruz.

 Allah’a ve ahiret inanmayanların tıp etiği olur mu?

Bize dayatılan aşılar sağlıklı da değil. Çünkü aşılarda bilinen normal çalışmalar yapılmamış, yan etkileri de takip edilmemiş. Şu garabete bakınız; Aşı satan ülkeler çıkabilecek yan etkilerden ötürü hukuken tazminat davalar açılamayacağı şartını koşuyorlar. Devletimizin uygulaması daha da dehşet verici. Çünkü neredeyse mecburi hale getirdiği aşıya, kendisi de tam güven duyamadığı için olacak vatandaşından da bütün sorumluluğu üstlenmesi için aşı öncesinde imza alıyor.

Yetmedi aşıyı bir de gençlerimize teşmil etmeyi amaçlıyoruz.

Bu vadide pek çok makale yazdık. Şimdi bazılarının bize “otur oturduğun yerde sen tıp adamı mısın da ahkâm kesiyorsun,” dediklerini duyar gibiyim. İyi ki de değilim, çünkü aklımı kiraya vermiyor ve bir aydın gibi sorguluyorum. Kaldı ki sorgulayıcı gücümü de teorilerden değil gerçek bilim adamlarının açıklamalarından alıyorum. Bu açıklamalarını bir yenisine daha tanık olduk.

 25 Haziran 2021 tarihli Hürriyet Gazetesinde yer alan ve etkili kaynaklar müdahale etmiş olacak ki kısa süre içinde gerilere atılan haberi okuyalım:

Mucidinden Ezber Bozan Aşı Tehlikesi Açıklaması

Koronavirüs aşısında kullanılan mRNA teknolojisinin mucidi Dr. Robert Malone, ‘Hükümet riskler konusunda şeffaf değil’ dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, gençlerin aşı yaptırmaya zorlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Malone, 18-22 yaş aralığındaki kişilere atıfta bulunarak, ‘Bu kohorttaki faydaların risklerden daha ağır bastığını düşünmüyorum. Ama ne yazık ki risk fayda analizi yapılmıyor’ ifadelerini kullandı.

Fox televizyonuna konuşan Malone şu ifadeleri kullandı;

‘Riskler olduğunu biliyorum ama verilere erişimimiz yok. Dolayısıyla, özellikle deneysel aşılar olduğu için, insanların aşıları kabul edip etmemeye karar verme hakkına sahip olduğu görüşündeyim.”

Bizim söylemek istediğimiz tam da bu. Hadi diyelim Devletin bazı önlemleri alması doğal. Aşıya herkesi mecbur etmek de ne oluyor?

İnsanlar gerektiği zaman, sorumluluk üstlenerek ameliyat masasına yatmıyor mu? Bırakın vatandaş kararını kendisi versin. Milletimizi güdülmesi gereken sürüler gibi görmeyelim.

Biz Müslümanız Rabbimizin Kur’ân ölçülerine, O’nun yarattığı aklın ürettiği bilimsel hakikatlere inancımız da güvenimiz de var. Ama evrensel propagandaları ve bilimsel şarlatanlıkları kabullenecek saflığımız da yoktur. Olmamalıdır da.

Bitirirken soralım, pandemi döneminde ölümlerini Covid 19’a bağladığımız 50 000/ elli bin ölümüz var, peki bu dönemde ölen yaklaşık 500 000/beşyüz bin kişinin ölümünü nereye bağlayacağız?

Hulasa…

İslâmî inancımıza göre doğumlar ölümler planlıdır. Tesadüfen yaşamıyoruz. Korona Yaratan değil yaratılandır. Dilediğine bulaşma özgürlüğü de yoktur. Önlemlere evet ama aşıyı tapılır put edinircesine herkesi ona mecbur etmeye hayır.

Sözü Rabbimize bırakalım:

“ Yöneticilerinize bizi sürü olarak yönetin demeyin. Bizimle ilgili geliştirci kararlar alın deyin. Sonra da sizlere verilen görev yükleyici emirleri-yasakları dinleyip uygulayın. Hiç şüphesiz Allah’ın insan üzerindeki egemenliğini tanımayarak/insanı insan üzerinde tanrılaştırarak sürüleşenlere acı verici bir azap vardır.” (Bakara 2/104)

Yorumlar
  1. Recep Demircan dedi ki:

    Ağızına sağlık Allah razı olsun amcam aynı düşüncedeyim yaşım 60 aşı olmadım olmayacağımda dediğim yerli aşıdan yanayım selam ve dua ile inşa’Allah