islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Asya Korona Maskesi Yapıyor Avrupa Markayı Basıp Satıyor

Asya Korona Maskesi Yapıyor Avrupa Markayı Basıp Satıyor
30 Mayıs 2020 12:49
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın birçok ülkesinde refah ve güvenliğe ihtişamı dahil etmeyi umduklarını söyleyen moda tasarımcıları yaratıcılıklarını modern yüz maskeleriyle sergilemeye başladı. Ülkelerin yöneticileri, Korona ortamında ülke içinde tecrit kararı aldıklarında, neredeyse istisnasız olarak, halka açık yüz maskeleri takmayı zorunlu hale getirdiler. Moda tasarımcıları, bir şeyin zorunlu olmasının sıkıcı olmayı gerektirmediğini düşünüyorlar. Ayrıca, insanları yeni normal durum göz önüne alındığında, insanları konuyu daha ciddiye almaya ve çekinmeden giymeye teşvik etmek istiyorlar. Güvenli kalmanın ve şık görünmenin birbirine zıt olmadığına inanıyorlar.

Küresel pandemi devam ederken, bazı müzik grupları T-shirt’lerinin ve kapşonlularının yanında yeni bir olmazsa olmaz ürün olarak yüz maskeleri sunmaya başladı. Bazı grupların satışlarını yaptıkları albümlerin kazancı, canlı müzik endüstrisinde Covid-19 nedeniyle işini kaybedenler için bir fona gidecek. Web sitelerindeki logoların yüz maskelerine uygulanmış ürünler, rekor sürede satıyorlar. Amerikan NBA ve NFL gibi bazı spor organizasyonlarının yanı sıra bazı Avrupa futbol kulüpleri de marka basılmış maskeler aracılığıyla para toplamaya başvurdular. Bunların bazıları yüz maskelerinin satışı yoluyla önemli miktarda para topladıklarını ve korona kilitlenmesi nedeniyle işlerini kaybedenlere yiyecek sağlayan sağlık kurumlarına ve yardım kuruluşlarına bağışladıklarını söylüyorlar.

Dünyada markalar genellikle Batı ülkelerince geliştiriliyor ancak marka basılıp satılan ülkeler çoğu zaman Türkiye, Pakistan, Bangladeş, Endonezya gibi  Asya ülkelerinde fason olarak imal ediliyor. Eskiden marklaar kolayca taklid edilirken günümüzde Dünya Ticaret Örgütü’nde üye olmanın şartı olaraı Batılı markaların taklit edilmemesi ve her tür yasal ve polisiye önlemin alınması çart koşuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.