islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4428
EURO
34,7483
ALTIN
2.422,88
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ATEİST ADAM AHLÂKSIZLIKLA SUÇLAYABİLİR Mİ?

ATEİST ADAM AHLÂKSIZLIKLA SUÇLAYABİLİR Mİ?
17 Temmuz 2023 14:30
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

{ Celal Şengör’ü çıldırtan video: Ahlaksızlık

Yapay zeka ile Prof. Dr. Celal Şengör’e ilahi söylettiler. Celal Şengör yapılan montaja çok sert tepki gösterdi.

Yapay zeka, şaşırtıcı yetenekleriyle insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu kez de ateist Prof. Dr. Celal Şengör’e ilahi söylettiler.

Gazeteci Fatih Altaylı, o anları Celal Şengör’le konuştu. Celal Şengör’ün montaja çok kızdığını aktaran Fatih Altaylı şunları kaydetti:

Celal Şengör ile konuştuk. Bilgisayar marifetiyle kendi sesini taklit ederek ilahi söylüyormuş gibi yapanlar için şöyle diyor: Ahlaksızlık tam da budur.  Reziller. Birinin yapmadığı bir şeyi yapıyor gibi göstermek büyük bir sahtekarlık aşağılık bir harekettir

ATEİST  AHLÂKLI OLABİLİR AMA SÜRDÜREMEZ

Yüce Allah, yüceliğini yansıtırcasına insanı en güzel kıvamda, ebedilik takdir ederek yaratmış ve onu güzellik yarışına çıkarmıştır. İnsanlık çizgisini koruyarak Cennetlere yükselebilmesi için de İslam’ı ona hayat düzeni kılmıştır.

İnsan yaratılış özelliklerini koruyabildiği sürece ahlâkî amaçlar güdebilir ve kaygılar taşıyabilir. Ama Celal Şengör gibi yarım asırlık ateistin ahlâkı olmaz. Onun ahlâktan söz etmesi ateizmle ve de kendiyle çelişmesidir.

ATEİSTE İLAHİ SÖYLETMEK AHLÂKSIZLIKTIR

Doğru, kâfir bir adama ilahi söyletmek bize göre de ahlâksızlıktır. Ama ateist bir adam bunu kişisel çıkarcılık olarak niteleyebilirse de ahlâksızlık olarak vasfedemez. Çünkü ahlâksızlık, ahlâkî bir kavramdır. Ahlâk da ruhsal bir değerdir, doğası gereği batıl da olsa madde üstü bir inançla ilgilidir.

Medyaya yansıdığı kadarıyla Celal Şengör pisliğini tadan bir adamdır. Takdir ettiği kişileri pezevenklikle niteleyen bir heriftir. Sözlerine inandırıcılık katmak için de “Vallahi” diye yemin eden bir dengesizdir.

AZİZ NESİN GİBİ KAFİRLER NERDE?

Ya Hû! Aziz Nesin gibi haza ateist/kâfir bir adam daha göremedik. Celal Şengör gibi ateistim diyen ama ne olduğu belirsiz olan münafıklara kaldık.

ARD

Celal Şengör      Ateist    Yapay zeka   ilahi söyletme ahlâksızlık

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.