islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Kosova Cumhurbaşkanı Mahkemeye Verilirse İstifa Edecek

Kosova Cumhurbaşkanı Mahkemeye Verilirse İstifa Edecek

Mirat Haber Ajansı

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Lahey’deki bir yargıcın 1998-99 yıllarında Kosova’nın bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suçlar da dahil olmak üzere kendisine karşı açılan savaş suçları suçlamalarını onaylaması halinde “derhal istifa edeceğini” söyledi. Taçi, kendisine karşı “sahte” suçlamaları reddetti. Başbakan ayrıca, önümüzdeki günlerde Kosova’nın siyasi liderlerine danışmak için “sonraki adımları” görüşme sözü verdi.

Lahey’deki özel bir savcılık 24 Haziran’da, Taçi ve başka bir Kosovalı üst düzey siyasetçi Kadri Veseli’nin yaklaşık 100 cinayetten ve diğer kötülüklerden suçlu olduğunu iddia ettiği iddianamesini açıkladı. Suçlamalar, Kosovalı Arnavut, Sırp, Roman ve diğer etnik kökenlerden bilinen ve siyasi muhalifler de dahil olmak üzere yüzlerce tanınmış kurbanı aleyhindeki eylemleri içeriyor. Taçi, çatışma sırasında Kosova Kurtuluş Ordusu (UCK) bayrağı altında gerilla güçlerine komuta etti.

Özel Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, Lahey’deki Kosova Uzman Odalarında yargılanan bir yargıç, Ekim ayına kadar 10 sayı iddianameye dayanan bir duruşma için yeterli kanıt olup olmadığını belirlemek zorunda. Ulusa hitaben yaptığı konuşmada Taçi, kendisine karşı tek bir delil bulunmadığını ve hatta olamayacağını söyledi. Ayrıca savcının iddianameyi mahkeme tarafından onaylanmadan önce kamuoyuna açıklama kararını bir skandal olarak niteledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.