islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4942
EURO
34,5714
ALTIN
2.480,80
BIST
9.552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘Avrupa’ya bakışımızı ve onur anlayışımızı değiştirmeliyiz’

‘Avrupa’ya bakışımızı ve onur anlayışımızı değiştirmeliyiz’

Biz onurumuzu korumalı ama insanımızın görebileceği zararları dikkate alarak yine de dengeli davranmalıyız. Çünkü biz güçleninceye ve İslâm dünyasına örnek olarak onları da bilinçlendirinceye kadar itidale ve çok yönlü saldırılardan korunmaya muhtacız. Biz, Osmanlı devletinin yıkılmasında kilit rolü oynayan ve İstanbul’umuzu işgal eden İngilizleri, yurdumuzun değişik bölgelerini işgale yelten Fransızları ve Yunanlıları ve ardı sıra sürüklenerek birinci dünya harbine girdiğimiz Almanları tanımıyor muyuz?

50 yılı aşkındır Avrupa’nın kapılarında bekletilmiyor muyuz? NATO üyeliğimizi bile dikkate almadıklarını tecrübe etmedik mi? PKK’yı silahla besledikleri ve Avrupa’da desteklerini bilmiyor muyuz? Almanya ve Hollanda’nın son tavırları bilinenlerin tekrarı değil mi?

İyi de biz niçin akıllanamıyor ve bilinçlenemiyoruz? İkili ilişkiler tamam da, neden istenmediğimiz halde milli ve de İslâmî onurumuzu ayaklar altına alarak kapılarında bizi içlerine almaları için dilenci gibi bekliyoruz.

Gerçekleri Kabul Edelim

Hamasete gerek yok. Bilimde geriyiz. Sanayiimiz geri, tarımcılığımızı ve hayvancılığımız bile körelttik. Faiz sarmalı içinde ve büyük borç yükü altındayız. Milyonlarca yurttaşımız ve Müslüman da Avrupa’da işçi olarak çalışıyor.

Hem çok kısa bir süre önce Petrol ofisimizi de Hollandalılara satmadık mı?

Sessiz mi kalalım?

Peki, her yapılana sessiz mi kalalım? Sürekli hep kendimizi mi suçlayalım? Kabul edelim; Naziler ikinci dünya harbinde doğrudan ve dolaylı olarak 60 milyon insanının ölümüne sebep olduğu için Almanları Nazizm’le itham etmek asla kabul edilemeyecek bir suçlamadır. Peki, Merkel’in gelip bizim ülkemizde hassasiyetini bildiği Cumhurbaşkanımızın adeta gözlerinin içine baka baka İslâmî terörden bahsetmesi kabul edilebilecek bir suçlama mıdır? Sorgulamayalım mı?

Biz onurumuzu korumalı ama insanımızı görebileceği zararları dikkate alarak yine de dengeli davranmalıyız. Çünkü biz güçleninceye ve İslâm dünyasına örnek olarak onları da bilinçlendirinceye kadar itidale ve çok yönlü saldırılardan korunmaya muhtacız. Kaldı ki biz siyasî ve ekonomik gücümüzü artırsak bile inancımız gereği saldırgan olmayan bütün topluluklara karşı iyiliksever ve adaletli olmaya mecburuz. (Mümtahine 8)

Onur Anlayışımızı Değiştirmeliyiz

Bu arada Onuranlayışımızı değiştirmeye muhtaç olduğumuza da değinmek isterim. Önce mirathaber.com yazarımız Yahya Katiboğlu’nun verdiği bilgileri aktaralım:

“Hollanda 42 bin kilometre kare ile sadece Konya şehrimiz büyüklüğünde bir ülkedir ama tarım ürünleri ihracatında dünya ikincisidir. Üstelik topraklarının yarısı deniz seviyesinin en az bir metre altında bulunuyor. Deniz seviyesinin altında kalan toprakları doldura doldura, setler yapa yapa bir ülkenin sadece 2016 yılındaki tarım ihracatı 85 milyar Euro! Hollanda”nın 19 kat büyüklüğündeki Türkiye”nin tarım ürünü ihracatı ise sadece 17 milyar euro. Türkiye”nin 19”da biri büyüklüğündeki bir ülke, Türkiye”den 5 kat daha fazla tarım ürünü ihracatı yapıyorsa bu portakal sıkarak geçiştirilecek bir konu değildir.”

Milli onurumuz bu kıyaslamadan ötürü yaralanmıyorsa duygularımızı yitirdik demektir. Haklı ve ya haksız Hollanda’ya diklenmenin geleceğimize yönelik pek bir anlamı da olmaz.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.