islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ayasofya’da Bir İlk: Cumayı Filistinli Bakan Kıldıracak

Ayasofya’da Bir İlk: Cumayı Filistinli Bakan Kıldıracak
15 Nisan 2022 11:03
A+
A-

86 yıl aradan sonra 2020’de ibadete açılan, pandeminin etkisini yitirmesiyle de bu Ramazan teravih namazları kılınan Ayasofya Camisi yine bir ilke tanıklık edecek. 22 Nisan’da cuma namazını Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem Mohammed Helmy Abdulsamie Al-Bakri kıldıracak.

Ayasofya’da 22 Nisan’da cuma namazını Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem Mohammed Helmy Abdulsamie Al-Bakri kıldıracak. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ilk cuma namazını kıldırmasıyla birlikte Ayasofya-i Kebir Camisi’nin ibadete açılmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Tarihi cami iki yıl süren pandemi sonrasında ise kapılarını bu Ramazan teravih namazları için cemaate açtı.

MEDRESESİ BUGÜN AÇILIYOR
Ayasofya Medresesi ise bugün yeniden açılıyor. Caminin bitişiğinde bulunan ve 1936’da yıkılan medrese, o dönemin mimarisi ve malzeme kullanımı ile aslına uygun olarak yeniden yapıldı. Restore edilen Ayasofya Medresesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

BÜYÜKELÇİ TEKLİF ETTİ 
Ayasofya, önümüzdeki cuma günü ise bir ilke daha sahne olacak. Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hatem Mohammed Helmy Abdulsamie Al-Bakri, cuma namazını kıldıracak. Al-Bakri’nin Ayasofya’da namaz kıldırma teklifi, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa tarafından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a iletildi. Erbaş’ında teklife olumlu cevap verdiği öğrenildi. O gün caminin imamı hutbeyi okuyacak ardından da Al- Bakri, cemaate cuma namazını kıldıracak. 4 Aralık 2020 tarihinde de bir başka ilk gerçekleşmiş ve cuma namazını Mescid-i Aksa imamı Şeyh İkrime Sabri kıldırmıştı.

Günlük 30 bin ziyaretçi 
Ayasofya’ya ibadete açıldığı günden beri vatandaşlar, yoğun ilgi gösteriyor. Bu zamana kadar 4 milyondan fazla kişi camiyi ziyaret etti. Özellikle cuma, cumartesi, pazar günleri bu ziyaretçi sayısı günlük 30 bini geçiyor.

YENİ ŞAFAK 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.