islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4183
EURO
34,8378
ALTIN
2.440,72
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

İSRAİL İRAN SAVAŞI BAŞLIYOR MU?

İSRAİL İRAN SAVAŞI BAŞLIYOR MU?
12 Nisan 2024 23:06
A+
A-

İSRAİL İRAN SAVAŞI BAŞLIYOR MU?

Hizbullah Hareketi, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki askeri üssüne yoğun bir füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, saldırıda 40 füzenin fırlatıldığını ayrıca bazılarının demir kubbe sistemi tarafından vurulduğunu açıkladı. Hizbullah’ın saldırısında can kaybı yaşanmadı fakat bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor.

Hizbullah, İsrail’in Kuzeyindeki Askeri Üssüne Onlarca Katyuşa Füzesi Fırlattı.

Hizbullah Hareketi, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki askeri üssüne yoğun bir füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah’ın Saldırı Açıklaması

Lübnan merkezli Hizbullah Hareketi, İsrail’in kuzeyindeki El Zaur askeri üssüne onlarca katyuşa füzesiyle saldırdıklarını açıkladı. Bu saldırı, özellikle İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik son zamanlarda artan askeri operasyonlarına bir tepki olarak gerçekleştirildi.

İsrail Ordusundan Gelen Açıklama

İsrail ordusu, Hizbullah’ın saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Lübnan’dan kuzeylerine 40 füzenin fırlatıldığını ifade etti. Ayrıca bunlardan bir kısmının demir kubbe sistemi tarafından vurulduğunu söyledi. Bununla beraber geri kalanın ise boş arazilere düştüğünü belirtti. Açıklamada, son olarak Hizbullah’ın saldırısında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını vurguladı.

Saldırı Sonrası Gelişmeler

Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki askeri üsse düzenlediği bu saldırı, bölgedeki gerginliği artırdı. İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin de tırmanmasına neden oldu. Uluslararası toplum ise bu tür saldırıların bölgedeki istikrarı tehlikeye attığını ve çatışma riskini artırdığını vurgulayarak taraflara itidal çağrısında bulundu.

Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki askeri üsse düzenlediği füze saldırısı, bölgedeki tansiyonun yükselmesine ve çatışma riskinin artmasına neden oldu. Taraflar arasındaki gerilimin daha da artmasıyla birlikte, uluslararası toplumun bölgedeki barış çabalarına destek vermesi ve tarafları çatışmadan kaçınmaya teşvik etmesi önem arz etmektedir.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.