islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Ayıp olan öpüşmek değil aleniyettir

Ayıp olan öpüşmek değil aleniyettir

K.G. olayında yalnızca kucaklaşma ve yanaktan öpme olsaydı biz de makul görebilirdik. Ama bizim meselemiz eşlerin dudaktan öpüşmesi de değil. Cinsel içerikli olarak algılanabilecek böylesi bir öpüşmenin aleni olarak yapılmasıdır.

1950’ lerde İstanbul’umuzun en meşhur hatip ve yazar hocalarından biri de Şemsettin Yeşil’di. Bendeniz 15 yaşlarında iken onu sevenlerinin kurduğu Ahlâk derneğinde dinlerdim. Bir defasında söz dudaktan açılınca hocamız coştu:

Dudak Mucizevi Bir Organdır

Dudak ne mücizevî organdır, onunla ana-babanın ellerinden öperken zevk alırsın. Çocuğun öperken ayrı bir keyiflenirsin, eşini öperken ise daha farklı bir haz duyarsın. Dudak aynı dudak ama öpülenler değiştikçe alınan zevkler de değişir.‘

Öpme tamam da, kadın ve erkek olarak eşlerin birbirlerini öpmeleri/öpüşmeleri ayrıcalıklıdır. Peygamberimiz oruçlu yaşlının eşini öpmesine onay verdi ve onu bir çiçeğin koklanmasına benzetti ama oruçlu gencin eşini öpmesini tasvip buyurmadı. (Müsned 2/220) Çünkü malum, genç evlilerin öpüşmesi kaçınılamaz sonun başlangıcı gibi olur.

Eşler Eğitim Almasalar da Dudakları Keşfederler

Hiç şüphesiz dudağın işlevlerinden biri de öpmek/öpüşmektir. Özel bir görgüsü olmasa ve eğitimini almasa da eşler dudakları keşfederler ve etkin bir şekilde kullanırlar. Hayvanlar bile dudaklarını kullanırken dudaklarını kullanamayan eşler var mı bilemem ama varsa onlar manen özürlülerdir ahmağın tekidirler.

Sözün özü öpmek – öpüşmek doğaldır. Eşler arasında ise daha bir tabiidir ve olması gerekendir.

Âkıl hiçbir kişinin buna bir diyeceği yok. Eşlerin dudaktan öpüşmesine karşı çıkılıyormuş gibi birileri mangalda kül bırakmıyor. Bu gibi konularda Ayşe Arman’a alıştık da bizim müftü oğlu bekâr Ahmet Hakan’a ne oluyor. Üstelik harama yelken açanların dışındaki bekârlar bu konuları derinliğine de bilmezler.

Yasak olan Öpüşmek Değil Aleniyettir

K.G. olayında yalnızca kucaklaşma ve yanaktan öpme olsaydı biz de makul görebilirdik. Ama bizim meselemiz eşlerin dudaktan öpüşmesi de değil. Cinsel içerikli olarak algılanabilecek böylesi bir öpüşmenin aleni olarak yapılmasıdır.K.G. eşi ve benzerleri, kendi seküler dünyaları içinde tabii görseler de bizim için bu aleni eylem bir çirkinliktir. Kur’ân ifadesiyle gizlisinden de açığından da kaçınılması gereken bir Fahişe/cinsel nitelikli çirkinliktir. (En’âm 151) Ne var ki özellikle bilim dışı evrim teorisi ile kendilerini bilmem ne orjinli gören seküler yaşamlılara bunu anlatamazsınız. Çünkü Peygamberimizin ifadesiyle fıtrî olan “Utanma bütünüyle hayırdır ve imanla gelişir.”(Buharî Edeb 7, Müslim İman 60)

Cinselliği de Kutsallığından Soyutladılar

Cinsel içerikli haramlardan kaçınan eşler ilişkilerini ilk dönemlerindeki gibi hazla yıllarca sürdürürler. Çünkü onlar için cinsellikte gizliliğin cazibesi, utancın gizemi ve yürekten sevginin şiirselliği vardır. Cinselliğin lafı edilmez, açığa vurulmaz ama yaşanır. Aleniyete dökerek cinselliği de bitirdiler. Çağdaşlık hisleri içinde İnsanların önünde öpüşen cinsellik özürlüleri türedi. Seksüel prodükleşen medya, sinema ve porno endüstrisi de cinsellik istismarını kazanç yolu kıldı. Böylece evlilikle ve evlilik içi cinsel haramlardan korunularak ibadetleştirilebilecek ve Cennet’e yol kılınabilecek cinsel hayat haramlara düşülerek Cehenneme yol kılındı.

Peygamberimizin Uyarısı

Peygamberimiz, Kur’ân çizgisindeki beyanlarıyla dilin ve üreme organının Cennete götürebilecek veya Cehennem’e düşürebilecek iki organ olduğunu açıklayarak bu gerçeği dillendirir. (Buharî Hudud 19)

Aldığımız eğitim ve yaşadığımız ve etkileşim içinde olduğumuz iç ve dış çevre bizi farklılaştırıyor. Yine de birbirimizi anlamaya ve değerlerimizi kasıtla aşağılamayı amaçlamayan davranışlara tahammül göstermeye çalışmalıyız.

İslâm’dan kopmak doğaldan kopmaktır. Biz tebliğ edelim de gerisi muhataplara kalmış.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.