islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Hindistan: Kerala eyalet seçimlerinde Komünist Parti dahil Sol Cephe kazandı

Hindistan: Kerala eyalet seçimlerinde Komünist Parti dahil Sol Cephe kazandı
Mirat Haber Ajansı

Dünyanın en kalabalık demokrasisi olarak kabul edilen Hindistan’ın en güneyinde yer alan ve yoğun Müslüman nüfusa da sahip olan Kerala’daki 941 yerel merkezdeki seçimleri Sol Demokratik Cephe LDF 516 yerde kazanırken, ilçe ve şehir düzeyindeki belediye seçimlerinde de iyi bir performans göstererek zafer kazandı. Kerala yerel seçimlerinde Sol Demokratik Cephe’nin (LDF) zaferi, önümüzdeki yıl yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde şanslarını artıracak. Karşı cephe UDF’nin (Birleşik Demokratik Cephe) lideri olan kongre partisi kendi belediyelerini bölgede koruyamayarak hezimete uğradı. Ama seçimlerdeki diğer güçlü parti olan Hint Müslümanları  Birliği (IUML) de yerel yönetim sayısını artırdı.

Kerala eyaleti meclis seçimlerinde şimdiye kadar mevcut iktidarındaki cephe kazanamamıştı. Eyalette LDF ve UDF seçim ittifaklarının dışındaki başka bir parti ya cephe iktidara henüz gelmedi. Hindistan’ın merkezi hükümetini yöneten Müslüman düşmanı ve sert şoven söyleme sahip Bharata Janaya Partisi (BJP) de Kerala eyaletinde varlık gösterememekte. Bunun nedeni bölgenin kuzeyden çok farklı bir yapıda olması. Güneyliler hem dil ve tarih olarak kuzeyden çok farklı hem de Hindu olanların taptıkları ilahlar farklılık göstermekte. Aynı zamanda Müslüman sayısı hem fazla hem de iki toplum iyi geçiniyor. Bunlar BJP’yi bölgede zayıf tutan etmenler. Dünya çapında baıldığında bir komünist partinin seçimlerle iktidara gelip, seçimlerle ayrılması da ilk kez Kerala eyaletinde görülmüştü.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.