islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ayşe Arman’ın Rayka Kumru ile cinsellik üzerine söyleşisi

Ayşe Arman’ın Rayka Kumru ile cinsellik üzerine söyleşisi

Ayşe Arman malum Hürriyet’in yazarı. Cinsellik üzerine konuşma özel ve özellikli alanı. Sınırı yok.Cinsellik diline vuranlardan. Ama beni rahatsız eden cinsellik konusunda yazması ve söyleşiler yapması değil. Yazıları ve söyleşilerinin haramları helâlleştirici olarak zarar vermesi.

Bu defa 19 Kasım’da seksoloji uzmanı bayan Rayka Kumru ile yaptığı söyleşi de zararlı türden. Bayan Rayka Arman ‘dan tutar tutarlı ama o da ‘faydalı bilgi’ yoksunu. Onların anladığı manada cinsellik yalnızca üreme organlarının birleşmesi. Kendileri cahil olduğu halde halkımızı cahillikle niteliyorlar. Oysaki onların anladığı manada cinselliği maymunlar da horozlarda kaplumbağalar da biliyor. Böylesi dar anlamda cinsellik canlıların varlığına kodlanmıştır. Üstelik hayvanlardaki cinselliğin doğallığı ve şiirselliği de vardır. Kendilerini hayvan kökenli görenlerin aksine ergen olmayanlara da ilişmezler.

İslâm’da Cinsellik

İslâm’da cinsellik genişçe bir alanı kapsar. Cinsellik konusunda sakıncaları giderecek ve cinsel mutluluğu sağlayacak bir çok Kur’ânî ve Nebevî emirler ve yasaklar var. Bu emirler ve yasaklarla cinsellik ibâdet hayatımızın içine alınmıştır. Kutsallaştırılmakla birlikte ayrıntılara da inilerek cinsel tatmin amaçlanmıştır.

Ayşe Arman gibilerin yazılarında/sorularında helâl de yok haram da. Ne bekaretin ne zinanın ne de lezbiyenliğin önemi var. Eşlerin birbirini cinsel yönden ihmali dahil anal ilişki ve benzeri hiçbir harama yer yok. Yazılarından ve söyleşilerinden hareketle ateist veya deist olarak nitelenebilecek bu gibilerin yazıları ve söyleşileri ile bilgi ve bilinç yoksulu Müslümanlar için saçabilecekleri tehlike cidden büyüktür. Çünkü onlar kasıtlı olmasalar da cinsel haramları helalleştirerek sunuyorlar. Mesela bizim için Rabbimizin haram kıldığı evlilik dışı ilişki olan zina bunlar için yapılabilir sıradan bir cinsel aktivitedir. Kişi zina etmekle günahkâr olur ama bu gibilerin etkisiyle zinayı meşru/helâl görürse imanını yitirir/kâfir olur.

” Çirkin işi kendisine güzel gösterilip de onu güzel gören kimse ( vahyin ve fıtratin yönlendirdiği güzellikleri yaşayan) gibi midir? Allah dileyeni sapıklığa yöneltir, dileyeni de diğini doğru yola iletir. O halde onlar için üzülüp durma  Allah onların bilim/sanat adına sergiledikleri ni ayrıntılarıyla bilir.”(Fâtır 35i/8)

İslâm’a göre Cinsel Hayat’ı Yazmanın Önemi

İnanız bunları okuyunca İslâm’a göre Cinsel Hayat isimli kitabımı yazmakla ne büyük bir hizmet yaptığımı şimdilerde daha anlıyorum. İngilizce ve Rusca’ya da tercüme edilen kitabımızın okunmasını tavsiye ediyorum.

Korsanları ile birlikte yüzbinlerce basılan kitabımı önerdim ya. Şimdi bazılarının yapacakları dedikoduları duyar gibiyim. İslâm’a Göre Cinsel Hayat’ın bütün haklarını kurduğum Ali Rıza Demircan Eğitim vakfına devrettim, benimle parasal bir bağı yok. Ha bu arada arzedeyim; Kitabın Rusçası Moskova’da basıldı. Hazır olan İngilizcesini İngilizce konuşulan ülkelerde basacaklara -vakfımıza ödeyecekleri öğrenci burslarına ayrılacak sembolik bir bedelle- basma hakkını da verebiliriz.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.