islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Akif Beki’den Sonra Ahmet Hakan’dan da Bir İtiraf: Ali Rıza Demircan Hoca Bir Vefa Örneği

Akif Beki’den Sonra Ahmet Hakan’dan da Bir İtiraf: Ali Rıza Demircan Hoca Bir Vefa Örneği
20 Kasım 2017 08:15
A+
A-

İtiraf Ahmet Hakan’dan geldi :

Karar yazarı Akif Beki, ilahiyatçı Ali Rıza Demircan’ın mütefekkir Ali Bulaç’ın tutukluluğunu eleştiren açıklamasını onayladı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da aynı görüşü paylaştı.

Mirat-Haber kurucusu ve yazarı ilahiyatçı Ali Rıza Demircan’ın haftalar öncesi kaleme almış olduğu Ali Bulaç Kardeşim ve Savunması”[https://www.mirathaber.com/ali-riza-demircan-ali-bulac-kardesim-ve-savunmasi-1-1985y.html] başlığını taşıyan tebliğinin yankıları devam ediyor.

Akif Beki, “Demircan Hoca’dan Ali Bulaç Çıkışı” başlığıyla (16 Kasım 2017) yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı: “İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, daha fazla dayanamayıp kadim dostu Ali Bulaçiçin sessizliğini bozdu. Kendi sitesinde çıkan yazısı, bir öfke ve isyanın  eseri değil. Ağırbaşlı bir hakkaniyete davet mektubu. Haksızlık karşısında dilsiz kesilmemek duygusuyla kaleme alınmış. Sessiz kalmanın vebalini üstlenmemek için ahlaki sorumluluk alıyor. Fakat bağırmıyor, çağırmıyor, taraftar toplamaya oynamıyor, hiçbir siyasi kalabalığa selam çakmıyor, ortalığı ayağa kaldırmıyor. Hesapsız, kitapsız, yalınkat ve içten bir haykırışla uyarıyor sadece.”

Ahmet Hakan ise Bir Yiğit Hoca: Ali Rıza Demircan” (17 Kasım 2017) başlığını taşıyan yazısında Herkesin Ali Bulaç ismini zikretmekten bile tırstığı bir dönemde” 45 yıllık dostunu hatırlayıp, mağduriyetini dile getirerek, onu savunmasından dolayı “üzerine düşen ‘şahitlik’ görevini cesurca yerine getirmiş olduğundan dolayı “Ali Rıza Demircan’ı yürekten kutluyor ve kendisine ‘yiğit hoca’ diyorum.” ifadelerini kullandı.

Tutuklu olarak bulunan Ali Bulaç’ın savunulması ses getirdi. Ve Ali Rıza Demircan’ın bu konudaki cesareti, kamuoyunda geniş yankı buldu. Ali Bulaç’ın tutukluğu, birçok kişi ve gazeteci tarafından insan hakları ihlali olarak değerlendiriliyor. Bu olay, basın özgürlüğüne ve düşünce özgürlüğüne yönelik endişeleri de gündeme getiriyor.

Ali Rıza Demircan’ın yazdığı tebliğ, adalet ve hakkaniyet duygusuyla kaleme alınmıştır. Böyle bir metin olarak da dikkat çekiyor. Demircan, sessiz kalmamanın ahlaki bir sorumluluk olduğunu vurguluyor ve Ali Bulaç’ın mağduriyetini dile getiriyor.

Akif Beki ve Ahmet Hakan gibi tanınmış gazetecilerin bu konuya dikkat çektiler.  Ali Bulaç’ın tutukluluğunun insan hakları açısından bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu yazılar, kamuoyunu bilgilendirmek ve düşünce özgürlüğünün önemini vurgulamak adına önemli bir rol oynuyor.

Ali Bulaç’ın durumu, Türkiye’deki gazetecilerin ve düşünce insanlarının özgürlüklerine yönelik endişeleri arttırıyor. Bu olay, adaletin ve insan haklarının önemini bir kez daha hatırlatıyor.

MiratHaber.comYouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.