islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Aysel Tuğluk, Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek

Aysel Tuğluk, Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
28 Ocak 2022 16:38
A+
A-

Ceza evinde demans teşkisi konulan eski HDP eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk’un durumu Adli Tıp Kurumu tarafından yeniden incelenecek.
Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 2016’da beri tutuklu bulunan ve demans tanısına rağmen tahliye edilmeyen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un yapılan itiraz ve Kobani Davası’nın görüldüğü Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine önümüzdeki hafta Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilmesi bekleniyor. ATK, Tuğluk’un durumunu yeniden incelemeye alacak.

Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk, kardeşinin sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı.  Ağabey Tuğluk, kamuoyundaki “serbest bırakın” çağrıları sayesinde kardeşinin hastaneye sevk edildiğini söyledi. Ağabey Tuğluk, kardeşinin durumunun her geçen gün kötüleştiği bilgisini paylaştı.

“Durgunluk ve unutkanlık var, söylenen şeyleri tekrarlıyor”
İki hafta önce kardeşini ziyaret ettiğini söyleyen Tuğluk, “Aynı şekilde durgunluk ve unutkanlık var. Konuyu tam anlamıyla devam ettirememe durumu var. Söylenen şeyleri ciddi bir şekilde tekrarlıyor. Yine hareketlerinde bir kararsızlık gördüm. Bütün olayları unutuyor, söylediği şeyleri bir daha söylüyor. Ama fiziksel olarak iyi gördüm. Diğer arkadaşlarına karşı sevecen tavrı vardı. Avukatları yasal girişimlere devam ediyor” dedi.

Kamuoyu etkisi
ATK tarafından verilen ilk kararı eleştiren Tuğluk, ATK’nin yeniden kardeşinin durumunu inceleyeceğini belirtti. Tuğluk, “Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nde de hastalığının teşhisi konulunca, kamuoyunun büyük bir baskısıyla yeniden ATK durumu görüşmek, müşahede altına almaya karar verdi. Arkadaşları ve kadınlar, çağrılar yapıyorlar. Özellikle kamuoyunda bu kadar gündem olduğu için ailemiz adına teşekkür ediyorum. Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılmasını istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.