islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dünya Bankası, AB ve BM, Lübnan’a ABD doları cinsinden yardım yapılmasına karar verdi

Dünya Bankası, AB ve BM, Lübnan’a ABD doları cinsinden yardım yapılmasına karar verdi

 Lübnan Maliye Bakanlığı’na, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası temsilcilerine gönderdikleri bir mektupta, Merkez Bankası başkanı ve başbakan yardımcısının, ABD doları cinsinden yapılacak yardımın sözünü verdiler.

Mirat Haber Ajansı

Lübnan’daki yoksul gruplar, uluslararası bağışçılardan gelen bir mektubun, Lübnan lirasını yeni bir düşük seviyeye inerken, sert döviz cinsinden yardım dağıtımı konusunda bir anlaşma yapıldığını söylemesinin ardından, yakında daha fazla yardım alabileceklerdi. COVID-19 salgınının şiddetlendirdiği finansal çöküşün ortasında ülkeye yardım şu anda Merkez Bankası tarafından belirlenen oranlarda Lübnan lirası cinsinden dağıtılmakta. Ancak ülkenin maliye bakanlığı Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası temsilcilerine gönderdikleri bir mektupta, Merkez Bankası başkanı ve başbakan yardımcısının, ABD doları cinsinden yapılacak yardımın sözlü anlaşmasını not aldıklarını belirttiler.

Lübnan en adaletsiz gelir dağılımına sahip

Lübnan, dünyadaki en eşitsiz servet dağılımlarından birine sahip ve 2019’da bir ekonomik kriz patlak verdiğinden bu yana yoksulluk arttı. Korona virüsü salgını ve geçen Ağustos ayında Beyrut’un liman ve şehir merkezindeki iş bölgesini harabeye çeviren patlama ile daha da kötüleşti. Son zamanlarda, yeni yaşam standardı düşüşü nedeniyle birkaç protesto patlak verdi. Göstericiler, Beyrut’ta lastikleri yaktılar ve yolları kapattılar, artan işsizlik ve enflasyondan, COVID-19 salgından ve onlarca yıllık devlet israfına ve yolsuzluğuna dayanan bir mali krizden sarsılan bir ülkede daha geniş çaplı huzursuzluk korkusu uyandırdı. İş gücünün yaklaşık yarısı, çoğunlukla yerel para biriminde ödenen günlük ücretlere dayanıyor ve yardım kuruluşu CARE tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma, Lübnan nüfusunun %94’ünün asgari ücretten daha az kazandığını ortaya koydu. İnsan hakları grupları, bağışçıları, 1990’da Lübnan iç savaşının sona ermesinden sonra hükümetin verdiği yardımların israfına ve kötü yönetimine işaret ederek, gıda, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılamaya çalışan insanlara doğrudan yardım vermeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.