islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Azerbaycan’an Ermenistan’a Yoğun Top Atışı

Azerbaycan’an Ermenistan’a Yoğun Top Atışı

Öncek gün Ermeni askerlerin ateşkes anlaşması yaptıkları Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerinin  sınır hattı mevzilerine yaptıkları kalleş saldırıda bir askerin şehit edilmesi üzerine Bugün ağır bir cevap verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Ermeni birlikleri tarafından açılan Kelbecer bölgesinin topraklarında ateş edildiğini bildirdi.
Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre, Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı birimler, devlet sınırının Başarkeçeyar bölümüne ek kuvvet ve askeri teçhizatı yoğunlaştırarak yeni bir provokasyon gerçekleştirdi.

Bakanlık ayrıca Azerbaycan’ın “misilleme önlemleri” aldığını ve bunun sonucunda “düşmanın bastırıldığını” açıkladı.

Bakanlık, “Operasyon durumu birimlerimiz tarafından kontrol ediliyor” dedi.

Bir gün önce Azerbaycan, Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından işlenen bir “provokasyon” sonucu bir askerin şehit olduğunu duyurmuştu. Bakanlık, ortaya çıkan gerilimin sorumluluğunun cumhuriyetin “askeri-siyasi liderliği”nde olduğunu vurguladı.

Bir gün önce, 8 Aralık’ta Azerbaycan askeri departmanı, Kelbecer bölgesindeki Ermenistan sınırındaki mevzilerini bombaladığını duyurdu. Bakanlık, bombardımanın bir saat sürdüğünü kaydetti.

Ermeni saldırılarının geçtiğimiz yıl Soçi’de yapılan barış anlaşmasının gündönümüne denk gelmesi dikkat çekti.

Ermenilein bu saldırılarının barış anlaşmasının yıldönümünde yapmasının esas amaçlarının bu anlaşmaya uymacaklarının bir işareti olarak dünyaya duyurmak istedikleri belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.