islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Netanyahu’nun Savaş Sonrası Planı Uluslararası Topluma Meydan Okumaktır

Netanyahu’nun Savaş Sonrası Planı Uluslararası Topluma Meydan Okumaktır
29 Şubat 2024 11:25
A+
A-

Netanyahu‘nun Savaş Sonrası Planı Uluslararası Topluma Meydan Okumaktır

Filistin Devlet Başkanı Abbas mesajında, “Filistin Devleti’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde savaşın ertesi günü için ilkeler” açıklamasını reddederek, İsrail’i Uluslararası topluma şikayet etti. Bunu “Uluslararası topluma meydan okuma” olarak değerlendiren Abbas dünya liderlerine ve uluslararası kuruluşlara mesaj gönderdi.

Mesajında “Netanyahu’nun uluslararası siyasi girişimler ve ateşkes için gösterilen çabaları görmezden geldiğini” kaydeden Abbas, mesajına şöyle devam etti:

“1,8 milyondan fazla yerinden edilmiş kişiye barınak sağlamak, özellikle Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki evlerine dönmelerini sağlamak ve UNRWA’nın çalışmalarının ve finansmanının sürdürülmesiyle hastane ve okulların yeniden çalışmaya başlatılması için acil müdahale gerekiyor.

Netanyahu’nun savaş sonrası planı uluslararası topluma meydan okumaktır. Bu aşırılık yanlısı İsrail hükümetinin üzerinde çalıştığı hedef, yalnızca iki devletli çözüme dayalı barışa ulaşma şansını baltalamak değildir. Aynı zamanda etnik temizlik ve Filistinlilerin yerinden edilmesine yönelik kampanyaları yoğunlaştırmaktır.”

Netanyahu’nun savaş sonrası planı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dünkü kabine toplantısında hükümete sunduğu, Gazze’de saldırıların ardından izleyeceği yol haritası ise şöyle:

1-Gazze Şeridi’nin silahsızlandırılması,

2-İsrail’in güvenlik için hareket özgürlüğünü koruması ve bunun yanında UNRWA’nın kapatılması.

(UNRWA, BM’nin Yakın Doğu’daki Filistinli mültecilere yardım kuruluşu)

3- İsrail, Gazze Şeridi’yle işgal altındaki Batı Şeria’da güvenlik ve askeri konularda hareket özgürlüğünü elinde tutacak.

4-Mısır-Gazze sınırında ABD’nin koordinasyonuyla tampon bölge oluşturulacak.

5-Gazze’nin sivil idaresi ise “yönetim becerisine sahip profesyoneller” tarafından gerçekleştirilecek. Bu kişiler “terörü destekleyen devlet ve oluşumlara bağlı olmayacak”, maaşlarını bunlardan almayacak.

HABER YORUM

Netenyahu denilen Siyonist ve katilin Filistin halkına dayattığı maddelere bakar mısınız?

Netenyahu’nun sunduğu, “savaşın ertesi günü ilkeleri” diyor ki:

“Ben Müslüman Filistinlileri 7 Ekim’den bu yana katlettim… Bundan sonra ise onları, tampon bölge adı altında bir bölgeye sıkıştıracağım. UNRWA’yı kapatın ki Filistin halkı, benim müsaade ettiğim kadar  yarı aç yarı tok yaşasın. Batı Şeria’da güvenlik ve askeri konularda hareket özgürlüğü benim elimde olacak. Ve ben buralarda zulme devam edeceğim. Gazze’de de ‘yönetim becerisine sahip profesyoneller’ adı altında kendi adamlarımla ve yandaşlarımla yönetimi elime geçireceğim. Ve Filistin halkına hayat hakkı tanımayacağım.”

İsrail, bu maddeler ile işgal ettiği topraklarda zulmüne devam edeceğini söylüyor. Aslında İsrail, “Filistin topraklarında bir Filistinli dahi kalmamacasına Müslümanları buradan atacağım ve süreceğim” diyor.

Bütün Bunlar karşısında İslam alemi ne diyor?

Lütfen rahatsız etmeyin! Onlar hala daha uyuyor…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.