islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bağdat Amerikan Bölgesine Roketler Yağıyor

Bağdat Amerikan Bölgesine Roketler Yağıyor

Mirat Haber Ajansı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Amerikan tesislerinin bulunduğu Yeşil Bölge’deki güvenlik kaynaklari, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ağır güvenlik önlemleri yığılmış bölgeye on gün içinde beşinci kez roket atışı olduğunu medyaya bildiriyorlar. Son roket saldırısında az üç patlama duyuldu ve ardından bölgeye roketlerin yağmasından dolayı sirenlerin sesi duyuldu. Saldırının yaralanmalara veya hasarlara neden olup olmadığı yetkililerce açıklanmadı.

Perşembe günkü saldırı, Bağdat Uluslararası Havaalanı içindeki bir üsse füze saldırısı ve Bağdat’ın kuzeyindeki ABD birliklerinin konuşlandığı bir üssün saldırısı da dahil olmak üzere bir dizi benzer saldırının ardından geliyor. 8 Haziran’da Bağdat havalimanı kompleksini iki roket vururken, Yeşil Bölgedeki ABD büyükelçiliği yakınında güdümlü bir füze indi. Kimse saldırıların sorumluluğunu üstlenmese de ABD sık sık İran’a bağlı Irak silahlı gruplarını sorumlu tutuyor. 11 Haziran’da Irak ve ABD askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerini yeniden düzenlemek üzere ikili görüşmelere başladılar. Müzakerelerin bir parçası olarak Washington, Irak’ta geçen yıl yaklaşık 5.200 olan asker sayısını azaltmaya devam etme sözü verdi. Bu arada Irak, ABD liderliğindeki koalisyonla mücadele eden DAEŞ’e karşı topraklarında bulunan askeri personeli koruma sözü verdi.

Yılın başında Amerika’nın İranlı general Kasım Süleymani’ye ve DAEŞ’e karşı savaşan Haşt-i Şabi komutanına Bağdat’ta Irak hükümetine haber vermeden suikast düzenlemesinin ardından Irak, Amerikan’nın ülkesinden ayrılmasını istemişti. Amerika ise Irak kendisini kovarsa Irak’ın uluslararası bankalardaki paralarına el koyacağı tehdidinde bulunmuştu. Bunun ardından Amerikan tesislerine hafif roket saldırıları ardı ardına devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.