islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Terörist İsrail, 75 Yaşındaki Filistinliyi Katletti

Terörist İsrail, 75 Yaşındaki Filistinliyi Katletti

İsrail’in işgal girişimlerine karşı sivil direniş gösteren 75 yaşındaki Süleyman Hathalin aldığı yaralardan dolayı bu sabah vefat etti.

Hathalin, Hebron’un güneyindeki Masafer Yatta’daki Umm el Hayr köyünün girişinde İsrail polisi tarafından araçla kasten ezildikten sonra bu sabah vefat etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise Hathalin’in ölümünü haberini doğruladı.  Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Süleyman Hathalin Siyonist işgalci İsrail polisinin araçla üzerinden geçmesinden dolayı başından, göğsünden, karnından ve kalçalarından yaralandı. Hebron’daki bir hastaneye kaldırılan Hathalin, sabaha karşı hayata veda etti.

Filistinli gruplar, “sadece köyünde barışçıl bir yaşam isteyen” yaşlı Filistinli adamın İsrail tarafından öldürülmesini kınadı.

Breaking the Silence, isimli İsrailli bir Sivil Toplum Kuruluşu da, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı işlediği vahşeti ifşa etti. İsrail STK’sı, Hathalin’in İsrail polisinin çalıştırdığı bir kamyon tarafından ezildiğini söyledi. Açıklamada şöyle denildi:

“Polis kamyonu, Hacı Süleyman’ın üzerinden geçtikten sonra ambulans çağırmadan hemen ayrıldı. Çarpıp kaç, İsrail polisi sayesinde. İşgalcilerin gözünde Filistinlilerin yaşamının neredeyse hiçbir değeri olmadığında böyle oluyor.”

İsrailli sivil toplum örgütü, “Bu, İsrail makamlarının işgali uygulamak için Filistin malına el koyma arayışlarında bir Filistinliyi ilk kez ağır yaralı bırakışı değil. Bunun gibi olayları sürekli yapıyor” dedi.

Geçmişten örnekler veren İsrail STK’sı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Daha geçen yıl, yine Güney Hebron Tepeleri’nde bir jeneratöre el koymak için askerler geldiğinde Harun Ebu Aram boynundan vuruldu. Ebu Aram bugüne kadar felçli durumda.

İsrailli yerleşimciler hükümetten özel Filistin topraklarında yasadışı olarak inşa edilen Homeş yerleşimini tanımasını talep ederken, işgal altındaki bölgelerdeki en savunmasız Filistinlilerden bazılarının kendi topraklarında normal yaşam sürmelerine bile izin verilmiyor.”

İsrail’in işgalci yayılmacılığı da şu sözlerle belirtildi:

“Geçen haftaki olayın gerçekleştiği Um el Hayr, İsrail’in sürekli yıkım ve müsadere operasyonlarının alanıdır, komşu yerleşim yeri Carmel ise Filistinli köylülerin topraklarında genişlemeye devam ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.