islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bağdat’ta Barzani Yönetimi Bankalarına Terör Saldırı

Bağdat’ta Barzani Yönetimi Bankalarına Terör Saldırı

mirathaber -ÖZEL- Irak Kürt Bölgesel yönetiminin başındaki Barzani ailesine ait olduğu belirtilen iki bankaya Bağdat’ta bombalı saldırı düzenlendi.

Bağdat’ta bulunan haber kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Dün gece Irak’ın Başkenti Bağdat’ta bulunan ve Barzani yönetimine ait olan iki bankada patlamalar meydana geldi. Saat 23 sıralarında meydana gelen patlamada ölen veya yaralan hakkında kesin bir bilgi verilmezken bir iki bankada da hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yerel saatle 22.00 sıralarında Karada Ticaret Bölgesi’nde meydana gelen patlamalar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Bağdat’ın Ulusal Tiyatrosu yakınlarındaki Cihan Bank’ı ve Vatik Meydanı’ndaki Kürdistan Bankası’nı hedef alan saldırılarda birbirinden iki farklı bombanın kullanıldığı güvenlik güçlerince tespit edildi. Bağdat Asayiş Birimleri amirliğinden alınan bilgilere göre el yapımı patlayıcılardan elde edilen delillerden, İran menşeli oldukları kuşkusunun ağır basıyor.

Saldırılarda birden çok kişinin yaralandığını belirten Bağdat polisi, ölen ve yararıların durumu ile ilgili başka bilgi paylaşmadı.

Saldırının sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi. Ancak son zamanlarda Kürt ve Sünni siyasi partilerin yanı sıra Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği ile ABD askerleri ve müteahhitlerine ev sahipliği yapan üsleri hedef alan saldırılar yaşanıyor.

Diğer yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin lideri Mesut Barzani, İran’ın bölgeye siyasi viye kültürel olarak girmesine kesinlikle izin vermediği biliniyor. Barzani’nin bu tutumuna karşın, Talabani bölgesi ise fiili olarak İran’ın yönetiminde bulunuyor. İran, zaman zaman kontrol ettiği Haşdi Şabi zaman zaman da PKK üzerinden Barzani yönetimine yönelik terör eylemlerinde bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.