islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Fransız Baş Ağrısı İlacıyla 60 Yıldır Engelli Doğumlar

Fransız Baş Ağrısı İlacıyla 60 Yıldır Engelli Doğumlar

Mirat Haber Ajansı

İlaç lideri Sanofi, Fransız savcıları tarafından, sodyum valproat içeren ilacını alan gebe kadınlarda bulunan doğum kusurlarına neden olmaktan dolayı adam öldürmekle suçlanıyor. İlaç ayrıca diğerleri arasında Depakine ticari ismi ile biliniyor ve epilepsi, migren ve bipolar bozukluğu tedavi etmek için kullanılır. Sanofi ilacı 1967’den beri üretiyor ve özellikle kadınlar sık olarak baş ağrılarında kullanıyor.

Suçlamalara göre hamileyken ilacı almış annelerin yaklaşık 15.000 ila 30.000 çocuğu üzerinde çalışmalara odaklanıyor ve bu da çeşitli engele neden oluyor. Konuyla ilgili dava on yıllardır devam ediyor. 1983 yılında mahkeme Sanofi’de sağlık uzmanlarının doğum kusurları riskini bildiğini tespit etti. Ayrıca, üreticilerin 2004 yılından bu yana öğrenme güçlüğü ve otizm riski gibi yan etkilerinin farkında olduğu daha önce ortya kondu. Davadaki son ilerleme, Sanofi’nin bu yılın Şubat ayında 42 aile tarafından ağırlaştırılmış dolandırıcılık ve istemsiz yaralama suçlamasıyla oldu. Fransız basınında çıkan şirket basın açıklamasında Sanofi, Depakine’nin yan etkileri üzerindeki yükümlülüğünü yerine getirdiğini ve mahkemenin ortaya çıkardığı bulguların geçerliliğine itiraz ettiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.