islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bahreyn polisi çocukları ‘dövüp tecavüzle tehdit ediyor’

Bahreyn polisi çocukları ‘dövüp tecavüzle tehdit ediyor’

Bahreyn’de hükümet karşıtı protestolarda yer alan 11-17 yaş aralığındaki çocuklara polisin dayağı ve tecavüzle tehdit etmesi Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından bugün yayınlanan bir raporda kamuoyu ile paylaşıldı.

Mirat Haber Ajansı

Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü (BIRD) ve İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, Bahreyn polisi geçen ay hükümet karşıtı protestolara katıldıkları için tutuklanan çocukları dövdü ve onları tecavüz ve elektrik şokuyla tehdit etti. 11-17 yaşları arasındaki çocuklar da sorguları sırasında ebeveynlerinden ve avukatlarından mahrum bırakıldı. Rapor ayrıca yargıçların gereksiz yere tutukluluk kararı verdiklerini de iddia ediyor. Dört çocuk tutuklu ve yetişkin olarak yargılanıyor, aralarında yarın mahkemede görülecek olan ciddi tıbbi sorunu olan 16 yaşındaki bir çocuk da var.

Çocuklara terrorist uygulaması

Aktivistler, Bahreyn polis memurlarının çocuklara siyasi suçları itiraf etmeleri için terörist gibi davrandıklarını, savcılar ve yargıçların ise ebeveynleri ve avukatları davanın dışında bıraktığını vurguluyor. Geçen ay BIRD, Bahreynli bir yargıcın, savcılık tarafından sorgulanmasının ardından 13 yaşındaki iki çocuğun yedi gün süreyle tutuklanmasına karar verdiğini açıkladı. Eylemcilerin 14 Şubat’ta Bahreyn Ayaklanmasının 10. yıldönümünü kutlamaları nedeniyle, hükümetin baskılarıyla bağlantılı başka bir vaka daha var. Her iki çocuk da geçen yıl kendi köyleri Abu Qua’daki protestolarla bağlantılı olarak kundakçılık suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Bazı vakalarda çocuklar, bisiklet lastiklerini yaktıkları veya yolu kapattıkları iddiasıyla tutuklandı. Polis ayrıca çocukları sahte bomba yerleştirmek ve Molotof kokteyli atmakla da suçladı. Bununla birlikte BIRD, Bahreyn polisi ve yargı sisteminin tutuklulara yasal temsile erişim hakkı vermeyi reddetmeleriyle kötü bir şöhrete sahip olduğunu ve çocukların zorla itiraflar vermeleri için sindirilmiş olabileceklerini iddia etti.

Arap Baharı sırasında Tunus ve Mısır’daki olaylardan esinlenilen büyük ölçüde barışçıl demokrasi yanlısı gösteriler on yıl önce gerçekleşti. Çoğunluğu Şii protestoculardan oluşan grup, iktidardaki Sünni El Halife ailesine karşı çıkıyor. Ancak komşu Suudi Arabistan ve BAE’nin askeri müdahalesinin ardından protestolar kısa sürdü. Acımasız baskı 100’den fazla Bahreynli öldü ve binlerce kişi tutuklandı. Bugün, Bahreyn makamları tarafından o zamandan beri feshedilen muhalefet partileri hala kapatılmış halde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.