islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Akdeniz’de teknelerin batmasıyla çoğu Müslüman 43 göçmen boğuldu

Akdeniz’de teknelerin batmasıyla çoğu Müslüman 43 göçmen boğuldu

Kötü hava koşullarına ragmen Tunus açıklarından Avrupa’ya geçmek için Afrikalı mültecilerle dolu iki tekne battı. Bulunan 39 cesetten dokuz kadın, bir erkek dört çocuğun cesedine ulaşıldı.

Mirat Haber Ajansı

Tunus açıklarında Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri taşıyan iki teknenin batması sonrasında 160 kişi kurtarılırken otuz dokuz göçmen hayatını kaybetti, dört çocuk kayıp. Yerel basında çıkan haberlere göre, göçmenler Avrupa’ya yasadışı yollardan ulaşmak amacıyla iki tekneyle Pazartesi gecesi sahilden ayrıldılar. Tunus sahil güvenliği tarafından Sfaks kenti kıyılarında görüldüler. Tunus Savunma Bakanlığı, sahil güvenliğinin 165 göçmeni kurtardığını ve 39 cesedi ele geçirdiğini bildirdi. Ulusal Muhafızlar Sözcüsü Hüsameddin Cebabli, ölü sayısının artmaya devam edebileceği konusunda uyardı ve şu ana kadar dokuz kadın ve bir erkeğin cesedinin ve dört çocuğun cesedinin ele geçirildiğini bildirdi.

Savunma bakanlığı sözcüsü Muhammed Zekri daha sonra yaptığı açıklamada, gece ve kötü hava koşulları nedeniyle aramanın geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Her iki teknenin de alabora olmasına neyin sebep olduğu hemen belli değil. Kuzey Afrika kıyılarından Avrupa’ya gitmek üzere ayrılan gemiler, genellikle aşırı yüklü derme çatma tekneler ve sahil güvenlik tarafından tespit edilmekten kaçınmak için kötü havalarda bile geceleri yola çıkarlar. Geçtiğimiz yıl, Avrupa’ya giden müstakbel göçmenler için en ölümcül yol olan Orta Akdeniz’i geçmeye çalışan derme çatma teknelerde bir artış yaşandı.

Kötü hava koşullarına rağmen vazgeçmediler

Bu tür gemiler, sık sık görülen kötü hava koşullarına rağmen bu yıl neredeyse her gün denize açılmaya devam etti. Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu’nun yaptığı bir sayıma göre, 2021’in başından bu yana, 2020’nin aynı döneminde 47’ye karşı 94 göçmen botu durduruldu. Bu arada, yaklaşık iki katına çıkmaya teşebbüs ettiği için 1.736 kişi tutuklandı. geçen yıl aynı dönemdeki sayı. BM mülteci ajansına göre, 1 Ocak ve 7 Mart tarihleri ​​arasında, Tunus üzerinden 1.500’den fazlası ve komşu Libya üzerinden 3.500’ü dahil olmak üzere, 5.685 göçmen İtalyan kıyılarına deniz yoluyla yasadışı bir şekilde geldi. Rakamlar, geçen yılın aynı dönemine ait rakamların iki katından fazla. Tunus, koronavirüs pandemisinden önce bile ekonomik bir kriz ve yüksek işsizlikle sarsılmıştı. BM’ye göre, 1 Ocak’tan bu yana Akdeniz’de en az 252 göçmen öldü ve geçen yıl yaklaşık 1.200 kişi öldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.