islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bakan Kasapoğlu Ve Aziz Sancar Gençlerle Buluştu

Bakan Kasapoğlu Ve Aziz Sancar Gençlerle Buluştu
19 Şubat 2022 09:59
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle bir araya geldi. Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere, “Bazı anne ve babalardan duyuyorum, eğitim için çocuklarını dış ülkelere göndermek istiyorlar. Türkiye’de çok güzel üniversiteler var. Ben Türkiye’de çok güzel bir eğitim aldım. Bilim yapmayı Türkiye’de öğrendim” dedi. Sancar, Bir öğrencinin sorduğu “Bakanımızdan bir şey isteseydiniz ne olurdu?” sorusuna “Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla bir şey istemezdim. Bu sağlanan imkanların ötesinde ben bir şey istemezdim. Benim zamanımda bu gibi organizasyonlar, teşkilatlar yoktu. Bunları görünce gerçekten memnun oldum. Teknofest’te gördüklerim beni çok mutlu etti. O yüzden başka bir şey istemezdim.” yanıtını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle bir araya geldi. Bakanlık merkez binasında gerçekleşen organizasyona çeşitli üniversitelerden 43 öğrenci katıldı. İçlerinde Aksaray Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve OSTİM Teknik Üniversitesi Genç Ofis Ekibi’nin de yer aldığı gençlere bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızda bir büyüğümüzü ağırlıyoruz. İnsanlık adına örnek bir kişiliği olan bir bilim insanını ağırlıyoruz. Bizim için ayrı bir heyecan ve onur. Bugün gençlerimiz bizlerle bir arada. Hocamızın bir ifadesi var, ‘Memleketine faydalı olan tüm dünyana faydalı olur.’ diyor. Vatan sevgisiyle milletine memleketine faydalı olan, idealleriyle kendini yetiştiren insanlar, bu yolda ilerledikçe evrensel hale gelirler. Hocamızın örneğindeki gibi. Kökünden kopan ağaç ne kadar değerli olursa olsun çürüyor yok oluyor. Bilim hayatına önemli bir çığır açmış hocamızın önemli vurgularından biri de bu. Mardin’den Nobel’e uzanan bir hikaye var yanımızda. Bu hikayenin gençlerimiz açısından nasıl bir ilham motivasyon kaynağı olduğunu biliyoruz.”

“GENÇLERİMİZİ DESTEKLEYEREK, DAHA DONANIMLI KILMA ARZUMUZ VAR” 

Bakanlık olarak insan odaklı bir çalışma izlediklerini belirten Bakan Kasapoğlu, “Bilimde, sanatta, kültürde, sporda, sosyal hayatta tüm imkanları gençlerimize sunarak, onları destekleyerek, daha donanımlı kılma arzumuz var. Gençlik Merkezlerimizle, gençlik kamplarımızla, proje desteklerimizle… Biz bilime, sanata, kültüre, spora, her alana ilgi duyan gençlerimizi tüm gücümüzle destekleyeme çaba sarf ettik. Yine desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Ülkenin dört bir yanından gençlerle hep beraber olduklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, “Olağanüstü projeler ve hayal dünyaları olan gençlerimizle, bilimin peşinden koşan gençlerimizle beraberiz. Her gencimiz bizim için hazine. Bu memleketin çocuklarını bu anlamda tecrübesi birbirinden kıymetli sizler gibi büyüklerin rehberliğinde yetiştirmek bakanlığımızın en büyük motivasyonlarından biri.” değerlendirmesinde bulundu.

AZİZ SANCAR: TÜRKİYE’DE ÇOK İYİ EĞİTİM ALABİLİRSİNİZ 
Aziz Sancar, Mardin’de doğduğunu ve ilkokuldan üniversiteye kadar öğrenimini Türkiye’de yaptığını vurgulayarak, gençlere şöyle seslendi:

“Türkiye’de çok güzel eğitim görebilirsiniz. Onu vurgulamak istiyorum. Son zamanlarda bazı anne babalardan biliyorum, çocuklarını illa dış ülkelere göndermek istiyorlar. Türkiye’de çok güzel üniversitelerimiz var. Çok iyi eğitim alabilirsiniz. Ben çok güzel eğitim aldım Türkiye’de. Benim zamanımda Türkiye’de ileri derecede bilim yapmak zordu. Ben bilim yapmayı Türkiye’de öğrendim. Bilim yapmayı ben iç hastalıkları hocam Muzaffer Aksoy’dan öğrendim. Onun gibi çok değerli bilim insanlarımız her alanda var. Onlardan bilim yapmayı öğrenebilirsiniz. Dışarı çıkmayı dış ülkelere gitmeyi tavsiye ederim ama Türkiye’yi unutmayın. Türkiye’ye borcunuz var ama aslında bu borç da değil. Türkiye kalbimdedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim Türkiye kalbimdedir. Türkiye’nin bir parçasıyım. Umarım sizler de öyle düşünürsünüz. Avrupa’ya, Amerika’ya, Japonya’ya gidebilirsiniz ama Türk olduğunuzu unutmayın.”

“NE YAPIYORSANIZ YAPIN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIN. SPOR YAPMAYI DA UNUTMAYIN” 
Bilimde kuvvetli olmanın saygınlık kazandırdığını vurgulayan Sancar, “Türk olmanın bir yönü de bilimde kuvvetli olmaktır. Ben Türkiye’nin her kesiminde saygı görüyorum aynı zamanda dünyanın her yerinde de saygı görüyorum. Çünkü bilimde başarılı oldum. Kendinize, ülkenize saygınlık kazandırmak istiyorsanız elinizden geldiği kadar ne yapıyorsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın. Spor yapmayı da unutmayın. Benim gibi kaleci olmaya çalışmayın, kalecilik zor iş. Hem vucüdu hem beyni dinç tutar spor. Burada sizleri görmek, Türkiye’nin bu derece geliştiğini görmek gerçekten beni sevindiriyor, umutlandırıyor. İnşallah sizin kuşak, benim kuşağın 10 misli daha iyisini yapar. Türkiye’mizi dünyanın en üst ülkelerinden biri yapar.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.