islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BAL MUCİZESİ

BAL MUCİZESİ
24 Kasım 2021 11:59
A+
A-

Kış aylarının mucizevi besini, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi bal.

Sabahları bir, akşamları bir kaşık bal bağışıklık sistemini dengede tutup gün boyu tatlı ihtiyacını karşılar. Mide ve  bağırsaksakları, sinir sistemini dengeler. Ülsere iyi geldiği gibi damar tıkanıklığına da şifalandırır. Peygamber efendimiz (sav) buyurmuştur; “Bal yiyin zira içinde bal bulunduğu için meleklerin rahmet dilemediği hiçbir ev yoktur. Bal yiyenin midesine deva girer ve günahlar uzaklaşır. Bir kişi ölür ve bedeninde bal bulunursa, bedenini cehennem ateşi yakmaz. Her sabah bal şurubu içenler hasta olmaz. Benim nazarımda, bal gibi şifa yoktur.’

Şifalı özelliklerinden dolayı, bebeklerden yaşlılara her yaş grubunun gerekli besin maddesidir.
Bir nohut tanesi kadar propolis ve aynı miktarda bal mumunu, bal ile birlikte çiğnemek, ağız ve burun damarlarındaki tıkanıkları giderir.
Günlük kahvaltılık tüketimi dışında alternatif sağlık açısından kültürümüzde yer alan öneriler de hatırlamak da fayda varsa da doktorunuza başvurduktan sonra denememeniz önerilir.
Bal, mide, bağırsak, ülser, sinir sistemine iyi gediği gibi;
Varis ve ağız yaralarına, çıbanlara, ciltte oluşan iltihaplı yaralara bal sürmek şifalıdır.
Bal, göze ve göz yaralarına merhem, ağız temizleyici ve damar açıcı olarak da kullanılır.
Kulağa eşit miktarda bal ve ılık suda eritilmiş kaya tuzu damlatmak kulağı iltihaptan temizler.
Bademcikler şiştiğinde ağızda bal tutmak faydalıdır.
Bal uykusuzluğun en iyi ilacıdır.
Bal yemek ile birlikte veya yemekten hemen sonra yenirse, tüm şifa özelliğini kaybeder, alerjik etki yapabilir. Balın fazlası şişmanlatır, tembellik yapar, uykuyu çoğaltır. Tedavi amaçlı bal tüketmek isteyen gün için her sabah veya akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı bal yiyebilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.