islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bangladeş: Kuran’a Saygısızlığa Linç

Bangladeş: Kuran’a Saygısızlığa Linç

Mirat Haber Ajansı

Polis, Bangladeş’in bir kasabasında yüzlerce kişinin İslamiyetin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’e saygısızlık ettiği iddia edilen bir adamı dövdüğünü ve linç ettiğini söyledi. Kalabalık, başkent Dakka’nın 300 kilometre kuzeybatısındaki Lalmonirhat kasabasının Burimari camiinde iki kişiyi Kuran’a basmakla suçlandıktan sonra iki kişiyi yakaladı, bir kişiyi öldüresiye dövdü ve ardından cesedi yaktı söyledi. İddiaya göre iki adam, cami imamına, terörist savaşçıların bina içinde kaçak silah depolamış olabileceklerini söyledikten sonra, Kuran ve Hadislerin saklandığı bir rafta silahları aramaya çalışırken kitapların üstüne bastılar. Bunu bir tartışma izledi ve yerel halk başlangıçta iki adamı bir odaya kapattı. Memur, birkaç yüz kişinin daha sonra olay yerine koştuğunu ve adamlardan birinin onu dövdükleri ve ölünce vücudunu ateşe verip gömdüüklerini söyledi.

Saldırının görüntüleri olaydan kısa bir süre sonra sosyal medyada viral hale geldi. 35 yaşındaki kurbanın, yakın zamanda komşu Rangpur ilçesindeki bir kolejde kütüphaneci olarak işini kaybetmesinin ardından psikolojik sorunlarla boğuştuğu bildirildi. Polis camide silah bulamadı ve ikinci kişi polis tarafından korumak amacıyla gözaltına alındı. Söylentiler ve linç saldırıları, Bangladeş’te sıklıkla şiddet olaylarına yol açmaktadır. İnsan hakları çalışanı Ayno Saliş Kendra’ya göre 2019’da 50’den fazla kişi bu tür dine hakarete dayalı şiddet olaylarında öldürüldü. Olay, Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkede Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı iddia edilen İslamofobik yorumlardan ötürü artan öfke sırasında geldi. Bu hafta başkent Dakka ve liman kenti Chittagong’da düzenlenen Fransa karşıtı mitinglere on binlerce kişi katıldı ve Fransız ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu. Cuma namasının ardından daha da fazla gösteriler düzenlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.