islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bangladeş Meclis Başkanının Hindistan Ziyareti İptal

Bangladeş Meclis Başkanının Hindistan Ziyareti İptal

Mirat Haber Ajansı

Eğe bölgesinden daha küçük bir yüzölçümde 180 milyonun yaşadığı Müslüman ülke Bangladeş’in meclis başkanı Şirin Şermin Çaudri tarafından başkanlığı yapılan bir resmi heyet, Hindistan’ın tartışmalı Vatandaşlık Değişikliği Yasası’ndaki kargaşa nedeniyle önceden planlanmış Yeni Delhi’yi ziyaretini iptal etti. İptalde belirtilen diğer neden de Bangladeş’in kurucu liderinin 100. doğum yıldönümününün 17 Mart’ta kutlayacağı ve 17 Mart 2020 ile 26 Mart 2021 arasının Mucib Yılı olarak ilan edileceğiydi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bangladeş tarafından, Mujib Yılı’nın açılış programında baş konuk olarak davet edilmiş, öğrenciler ve bazı İslami partiler de dahil olmak üzere farklı platformlardan buna protestolar gelmişti.

Daha önce de Bangaladeş’ten birkaç bakan Hindistan’a planlanan ziyaretlerini aynı gerekçelerle iptal etmişti. İki Güney Asya komşusu, tartışmalı Hint vatandaşlık yasası nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor. Yasa Hindistan’da kargaşa yaratmış ve çeşitli eyaletlerde on binlerce insan buna karşı protesto eylemleri düzenlenmiş Yeni Delhi’de en az 42 Müslümanın öldürülmesine neden olmuştu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.