islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

FACEBOOK’UN SİYONİSTLERİN HİZMETİNDE OLMASI DOĞAL DEĞİL MİDİR?

FACEBOOK’UN SİYONİSTLERİN HİZMETİNDE OLMASI DOĞAL DEĞİL MİDİR?
29 Kasım 2023 16:03
A+
A-

Hamas, Facebook’un harekete ait ve yakın 120’den fazla hesabı kapatmasına tepki göstererek, şirkete ‘herkese ifade özgürlüğü verilmesi’ ilkesine bağlı kalma çağrısı yaptı.

Hamas, sosyal paylaşım sitesi Facebook’un harekete ait hesaplarını kapatmasını kınadı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook ile İsrail politikalarının benzer bir tutum benimsediği kaydedilen açıklamada, Facebook’a “herkese ifade özgürlüğü verilmesi” gibi ilkelerine bağlı kalma ve sayfaları yeniden açma çağrısı yapıldı.

YORUMUMUZ

Soralım, genelde Müslümanların özelde Hamas’ın Facebook’a tepki vermeye ve kınamaya hakkı var mıdır?
Google gibi bir Yahudi kuruluşu olup yönetiminde Yahudilerin bulunduğu Facebook size iletişim hizmeti vermeyebilir.

“Herkese ifade özgürlüğü verilmesi” ilkesi görecelidir. Sizin ifade özgürlüğünüz İsrail’in /Yahudilerin çıkarlarıyla çatışıyorsa sizin iletişimizi engellemesi doğaldır. Bu engelleme zulüm olarak nitelenemez.

Biz Müslümanlar haklarımız ve özgürlüklerimizi tehdit eden atılımlara aleyhte tavır koymuyor muyuz? Facebook ve Google gibi kurumlara aslında teşekkür de borçluyuz. Çünkü onlar Hamas’ı engelledikleri gibi Ülkemizi de engelleyebilirler.

Amerika ve İsrail ile doğrudan veya dolaylı olarak çatışma durumuna gelinirse olacağı da budur.  Amerika ve İsrail’in Deaşı yönlendirdikleri veya desteklediklerinin delili iletişimlerinin engellenmeyişidir. Deaş/İŞİD kendi başına buyruk olsaydı ona sosyal medyayı etkin biçimde kullandırırlar mıydı?

Artık Müslümanlar silahlı cihad yanı sıra ekonomik ve ilmî cihada tam olarak ağırlık vermelidirler. Çünkü:

SİLAHLI CİHAD GEREKLİ AMA YETERLİ DEĞİLDİR

Nobel ödüllü Pakistanlı Müslüman fizikçi Abdüsselam şöyle anlatmıştı: Nobel ödülü alan ilim adamlarının yüzde doksanı Yahudidir. Onların yüzde doksanı da muhacir Yahudilerdir. Bir Nobel ödül programı sonrasında yapılan televizyon programında onlara sordular: sizi böylesi başarıya erdiren nedir? Onlar da şu cevabı verdiler:

  • Bize, ailelerimiz ve Hahamlarımız sürekli olarak şu telkinleri yapmışlardır: Yahudilerin nüfusu azdır ve dağınıktır. Biz ancak mali ve ilmi güçle varlığımızı koruyabilir ve egemenlik kurabiliriz. Bunun için sizin büyük ilim adamları olmanız, olmazsa olmazımızdır.

NEDEN MÜSLÜMANLARIN SOSYAL MEDYA AĞLARI YOK

Neden yaklaşık iki milyar Müslüman içinden “Facebook” benzeri bir sosyal medya ağı kuracak bir kişi veya kurum çıkmadı? Çıkamadı? Soru budur.

40 yıldır ilmi ve teknolojk cihada çağrıda bulunduğum için müsterihim.
Zihniyet inkılabı yapamadığımız sürece çok daha sonuçsuz kalacak eleştiriler yaparız.

Allah yeryüzünde çalışma kanunu koymuştur. Çalışarak dünyayı istiyene dünya verilir. Hûd sûresinin 15. âyetinde şöyle buyrulur:

Dünya hayatını ve nimetlerini isteyenlere çalışmalarının karşılığını dünya hayatında tam olarak veririz. Onlara orada bir eksiltme de yapılmaz.”

OKUDUĞUNUZ YAZI ALTI YILLIK

Yukarıda okuduğunuz yazı dün veya bu gün yazılmadı.

“07. 01. 2017” tarihinde yazıp yayınlamışım . Demek ki ana problemler değişmiyor. Bu problemler çözülmedikçe de mahrumiyetlerimiz ve şikâyetlerimiz devam edecektir,

Ali Rıza Demircan

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.