islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bangladeş Sel Felaketlerinde Yüzlerce Ölüm

Bangladeş Sel Felaketlerinde Yüzlerce Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Bangladeş’teki sel felaketlerinden ölenlerin sayısı Pazartesi günü 257’ye ulaştı. Haziran’dan Eylül’e kadar her muson mevsiminde olduğu gibi, komşu Hindistan’da şiddetli yağışlar, Bangladeş’in akıntı aşağı bölgesinde büyük miktarda nehir suyu oluşturdu. Sağlık Acil Operasyon Merkezi’ne göre, toplam ölümlerden 212’si boğularak, 27’si ortaya çıkan zehirli yılanların ısırmasıyla ve 15’i yıldırım çarpmasıyla öldü, üçü de diğer hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti. Yetkililere göre, ana gelir kaynakları olan tarım ve balık çiftçiliği en çok darbe aldığından ülke ekonomisi de neredeyse durma noktasına geldi. Seller ayrıca bu yıl Ağustos ayı itibariyle tahmini 156 milyon dolarlık tarımsal ürünü de yok etti.

Etkilenen insanlar, koronavirüs salgını sırasında ek zorluklarla karşı karşıya. Ülke tarihinin en kötü sellerinden birine tanık olduğu için, yaklaşık 800 yeni enfeksiyon da dahil olmak üzere 78.000 kişiye su kaynaklı hastalıklar bulaştı. Ancak Bangladeş Su Geliştirme Kurulu, Ganj havzasındaki sel suyu seviyesinin düşmeye başladığını söyledi. Kurulun Sel Tahmin Uyarı Merkezi Cumartesi günü sel durumlarının iyileştiğini söyledi Ana nehirler 29 noktada tehlike seviyesinin altına döndü. Bangladeş dünyada dördüncü en çok Müslümanın yaşadığı ülke.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.