islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İngiliz Sahil Kentinde Yabancı Düşmanları Tutuklandı

İngiliz Sahil Kentinde Yabancı Düşmanları Tutuklandı

Mirat Haber Ajansı

İngiltere’nin Dover kentinin limanının girişinde Cumartesi günü göçmenlik karşıtı aşırı sağ göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada en az 10 kişi tutuklandı. Bölgedeki göç yanlısı gruplar da aşırılık yanlıları aleyhinde bir karşı protesto düzenledi. Gruplar, göçmenlik yanlısı sloganlardan bir gece önce Dover’ın beyaz kayalıklarına projeksiyon gösterisi yaparak “Korkunun üstüne çıkın. Mülteciler hoş geldiniz” Sloganını kayaların üzerine yazdılar. Bir başka projeksiyonda, 2015 yılında vücudu Türkiye’nin batı kıyılarında yıkanan Suriyeli bir küçük çocuk olan Alan Kürdi’nin bir çizimi kıyı kayalıklarda yansıdı. Kent Irkçılık Karşıtı Ağı adlı göçmen haklarını savunan grup, yaptığı açıklamada mültecilerle “dayanışma” göstermek için protesto düzenlediklerini söyledi.

Ancak aşırı sağ gruplar, göçmenlerin Kanal geçişlerini hedefleyen çevrimiçi bir kampanyada “İngiltere sınırını korumak için” protesto düzenlediklerini söyledi. Göçmenlik karşıtı aşırı sağcı tepki, Birleşik Krallık’ta gerginliğe neden oldu. Fransa’dan Dover kıyılarına tek bir günde 400’den fazla göçmenin geçişine ilişkin geçen haftalardaki raporlarla harekete geçen bölgedeki aşırı sağcı gruplar, Fransız kıyılarından İngiltere toprağına ulaşmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkan göçmenleri filme almak, belgelemek ve engellemek için aktif rol aldı. İngiliz ve Fransız yetkililer, göçmenlerin İngiltere’ye yasadışı geçişine son vermek ve onları sömüren insan kaçakçılarını hedef almak için uzun süredir görüşüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.