islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
ALTIN
2.508,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Barzani’nin Kürdistan Hayali Tamamen Bitti

Barzani’nin  Kürdistan Hayali Tamamen Bitti

Batılı emperyalistlerin “Bağımsız Kürdistan” projesini hayata geçirmek için Belarus’a gönderdiği 2000 civarındaki sözde mülteciler koşullara dayanamayıp geri döndüler ve böylece Kürt mağduriyeti oluşturup Kuzey Irak’ta “Bağımsız Kürdistan” kurma hayali bir kez daha suya düştü.

Irak’ın Erbil ve Bağdat kentlerine Perşembe akşamı yaklaşık 430 göçmen geldi.
Yaklaşık 3 bin kişi , Avrupa Birliği’ne girmeye çalışırken haftalarca Beyaz Rusya-Polonya sınırında bekledi. Ancak Belarus yönetimi bu tuzağı ifşa eden Türkiye’nin talepleri doğrultusunda Batı tarafından kurgulanan ve kendi ülkesi topraklarında sahnelenen provokasyona izim vermedi.

Bu arada sınırdaki sert kış koşulları nedeniyle aralarında bir yaşındaki Suriyeli bir çocuğun da bulunduğu en az 11 göçmen hayatını kaybetti .

Barzani yönetimi tarafından planlı bir şekilde Belarus’a gönderilen ve kurbanlık olarak seçilen Ezidiler, Erbil’e dönmek zorunda kaldılar. Barzani polisinin dönen Ezidilere çok öfkeli davrandığı gözlemlendi.

Ezidiler, senaryo gereği tarif edilemez zorluklardan geçtikten sonra Belarus’un yeni travmasıyla ve Irak’a eli boş dönüşle karşı karşıya kaldılar.

Bu arada Barzani ve PKK çeteleri, IŞİD’i bahane ederek, Ezidileri 2014 yılından bu yana siyasi amaçları doğrultusunda sürgün hale getirerek yersiz yurtsuz bıraktılar.

Türkiye ve uluslararası koalisyonun IŞİD terör örgütüne yönelik yaptığı operasyondan sonra Ezidilerin yurtları 2015 ylından beri bu terör örgütünden kurtarılamadı. ne var ki gerek Barzani ve gerekse PKK çeteleri bu masum halkın topraklarına dönmesine izin vermediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.