islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5304
EURO
34,9073
ALTIN
2.444,05
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BAŞ ÖRTÜLÜ OLMAK İSLAMÎ OLMAYI GEREKTİRMİYOR MU?

BAŞ ÖRTÜLÜ OLMAK İSLAMÎ OLMAYI GEREKTİRMİYOR MU?
28 Kasım 2022 10:17
A+
A-

Bilgiye ve bilince dayalı başörtüsü asalettir, yüceliktir, çünkü o, ruhumuz ve mallarımız gibi bedenimiz üzerinde Rabbimizin egemenliğini kabul göstergesidir.

Böyle olmakla birlikte İslam’ı ana hatlarıyla ve gereğince bilmeyen ve bu sebeple modernistler yanında aşağılık duygusundan kurtulamayan örtülülerimiz vardır.

KADEM bize nedense  bu duyguları çağrıştırıyor.

Yeni Şafak’ta KADEM mütevelli heyeti başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile yapılan söyleşi de bu duygularımızı pekiştirdi.

https://www.yenisafak.com/hayat/israrli-takibin-suc-oldugu-bilinmiyor-asil-mesele-kadini-siddet-gormeden-korumak-3892295

Söyleşinin Özeti:

“KADEM bu yıl Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ndeki kampanyasını “Israrlı Takip” olarak başlattı.

Mütevelli Heyet adına şiddeti ve kampanyanın ayrıntılarını anlatırken, asıl amaçlarının kadını yasayla şiddet görmeden korumak olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: Bunun için de şiddeti; öncülleri, belirtileri, aşamaları ve korunma yollarıyla birlikte ulaşabildiğimiz herkese anlatıyoruz.”

Mirat Haber’in Yorumu

Şiddetin kaynağında yer alan 6284 sayılı yasa ve polisiye önlemlerle ve  “İsrarlı takib”i suç kapsamına almakla şiddetin önlenebileceği sanılıyor.

Söyleşiyi okuduğunuzda taktığı ihtişamlı  başörtüsüyle temayüz eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar  hanımefendinin İslami bilgi ve bilinç yoksunluğunu görebiliyor ve şiddetin sebepleri ve çareleri konusunda tam bir acizlik sergilediğini izliyorsunuz ve sormadan edemiyorsunuz.

KADEM’in, benzeri seküler kurumlardan  farkı nedir?

Haberimizi hazırlarken Ali Rıza Demircan hocamızın Mirat Haber’de yazılan yazısını çağrıştırdık. Hocamız bu yazısında  Şiddet’in sebepleri ve çareleri konusuna 10 madde halinde değinmişti ki bu maddelerin hiç birisi KADEM’in günde yer almamaktadır.

https://www.alirizademircan.net/kadina-siddetin-sebepleri-ve-careler-5-496h.html

Hocamıza Göre Özet Olarak Şiddetin Sebepler ve Çareleri

I. Allah’a ve Onun Huzurunda Sorgulanacağımıza İman Zaafı
Çare:İman Zaafını Giderici Yaygın Eğitimdir

II. Cezaların Yetersizliği
Çare: Bir an önce jakoben laiklik şartlanmaları aşılarak açıklanan adil ceza sistemine geçilmelidir. Aklın, bilimin ve insanlık tecrübelerinin gereği budur. Bunun içindir ki Yüce Rabbimiz “Ey akıl ve gönül birlikteliği oluşturmuş gerçek akıl sahipleri! Bire bir ceza sisteminde sizin için hayat vardır.” buyurmaktadır. (Bakara 2/179)

III. Boşanma Sisteminin Doğal ve İnsana Saygılı Olmayışı
Çare: Boşanma Sistemini İslamileştirerek düzeltmektir.

IV. Alkollü İçkiler Kullanımının Doğal Görülmesi
Çare: Alkollü içkilere karşı dîn ve akıl-bilim öncülüğünde kültürel bir mücadele başlatmaktır. (Maide 5/90-91)

V. Söz Taşıyıcılığından Kaynaklanan Çevresel Baskı
Çare: Yüce dinimizin de yasakladığı dedikoduculuğa karşı ahlâkî bir seferberlik başlatılmalı, şiddete sebebiyet veren dedikoduların / söz taşıyıcılığın yapılan şiddetin günahına bizi de ortak ettiği bilinci insanımıza aşılanmalıdır. (Hucurat 49/5)

VI. Ailenin Onayı Alınmadan Yapılan Evlilikler ve Oluşturulan Haram Birliktelikler
Çare: Haram birlikteliklere karşı kültürel mücadele başlatmak ve kız çocuklarına üniversite eğitimini aileden koparmadan ana babanın bulunduğu şehirde yaptırmaktır.

VII. Medyamızın Yıkıcı Etkileri
Çare: Medyamızın sorumlu kültür politikaları izlemesini sağlamaktır.

VIII. Kıskançlık Anlayışımız
Çare: Kıskançlık anlayışımızı İslâm’la düzeltmektir.

IX. Yanlış veya Bilinçsiz Geleneksel Dîn Anlayışımız
Çare: Doğru din anlayışını yerleştirerek dinden kaynaklanabilecek şiddeti engellemektir.

X. Aile Hayatının Bir ibadet Hayatı Olduğunun Bilinmeyişi
Çare: Aile hayatını güçlendirici kültür politikaları izlemektir.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.