islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BAŞIBOŞ SALDIRGAN KÖPEKLER NE OLACAK?

BAŞIBOŞ SALDIRGAN KÖPEKLER NE OLACAK?
2 Şubat 2023 17:01
A+
A-

Farkında mısınız bilmiyorum ama ülkemizde başıboş gezen köpekler sorunu var! Dışarıda başıboş gezen köpekler, can almaya devam ediyor.

Bunun en son örneği de Van’da yaşandı. Mete Durna isimli çocuğumuz bir köpeğin saldırması sonucu hayatını kaybetti. Bundan iki gün önce ise Adana’da bir köpeğin yine bir çocuğa saldırması ve çocuğun korkarak yola fırlayıp arabanın altında can vermesi, sokak köpekleri sorunun tahminimizden büyük olduğunu gösteriyor.

Yapılan araştırmalar, dünya üzerinde köpek saldırısı sonucunda ölenlerin azımsanmayacak sayıda olduğu gerçeğini önümüze koyuyor. Dünyada, yılda ortalama 35 bin kişi köpek saldırılarında hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise son bir yıl içinde onlarca insan, köpek saldırıları sonucunda hayatını kaybetmiş ve bunların 12’si çocuk.

Böyle bir konuda bile acı olan durum, toplum olarak ikiye bölünmüş olmamız. Bir kesim, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldığı zaman saldırmayacağını savunurken, diğer bir kesim de kısırlaştırılan hayvanların çiftleşme zamanı geldiğinde daha fazla saldırgan olabileceğini söylüyor.

Mirat Haber olarak konu hakkında bizim kanaatimiz şudur ki, sokak hayvanlarına belediyelerin el atması ve hayvan barınaklarında bu hayvanların bakımlarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan pitbull cinsi köpeklerin ise 5199 sayılı “Hayvan Koruma Yasasının” 14. Maddesine göre, üretmek, satışını yapmak, hediye etmek yasaklanmış durumda.

Bizler hayvanları dahi koruyan, hayvanlar için vakıflar kuran bir medeniyetin çocuklarıyız. Şu anda da ülkemizde birçok hayvanları koruma derneği faaliyet gösteriyor. Bu konu hakkında bu dernekler “kısırlaştırılan hayvanların saldırmayacağı” tezini savunmak yerine, çeşitli adımlar atmalı, belediyelere projeler sunmalıdırlar. Yoksa sokak ortamında yaşayan bu hayvanlar, tehlike olmaya devam edeceklerdir.

Daha fazla canımızın yanmaması için bunu bir şekilde başarmamız gerekmektedir.

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: PİTBULL   SOKAK KÖPEKLERİ   5199

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.