islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başkurtistan’da “Zatürre Var Korona Yok”

Başkurtistan’da “Zatürre Var Korona Yok”
6 Mayıs 2020 18:04
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Rusya’nın Türki Müslüman Başkurtların ağırlıklı yaşadıkları Başkurtistan bölgesinin başkenti Ufa’daki hastanede doktorlar, tıbbi tesiste iki hafta boyunca zatürre ile ilişkili vakaların arttığını gördüklerini bildiriyorlar. Hastane şu anda 500’e yakın sağlık personeli ve 600 hastayla birlikte sıkı bir koronavirüs karantinası altına alındı.

Başkurt cumhurbaşkanı Radi Habirov 7 Nisan’da sosyal ağlarda Rus bölgesinin ilk koronavirüs ölümünü kaydettiğini açıklamıştı. 80 yaşındaki bir kadın kurban bundan iki gün önce ölmüştü. Ölümün ardından, hastane beş personel ve iki hastanın koronavirüs ile enfekte olduğundan şüphe duyularak iki hafta karantina altına alındı. Tesisteki bir düzine hasta ve sağlık personeli bulaşıcı hastalıklar hastanesine tedavi için gönderildi. 8 Nisan’da yapılan bir röportajda, Kuvatov Klinik Hastanesi romatizma bölümünün başkanı Dr. Rima Kemalova, 60’tan fazla hastanın koronavirüs için pozitif test sonucu çıktığını, ancak bu rakamların yetkililer tarafından doğrulanmadığını söyledi. Kemalova, personelin zatürre vakalarındaki artışı bildirdiklerini, ama kınandıklarını söyledi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin medyada iddia ettiklerine rağmen, hastane personelinin kendilerini korumak için yeterli ekipmanı olmadığını söyledi. Moskova’nın yaklaşık 1.200 kilometre doğusundaki Başkurtistan, 8 Nisan’dan itibaren resmen koronavirüs enfeksiyonları görmeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.