islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran Patlamaları Ardında “İsrail Savaş Stratejisi Var”

İran Patlamaları Ardında “İsrail Savaş Stratejisi Var”

Mirat Haber Ajansı

Avrupa Birliği istihbarat uzmanlarına göre İran’da meydana gelen son haftalardaki arka arkaya patlamaların ve sabotajların ardında İsrail’in Kasım ayındaki ABD genel seçimleri öncesinde İran’la bir savaş çıkarmanın amaçlanması var. Son zamanlarda meydana gelen Nanatz, Tahran ve İsfahan yakınlarındaki tesislerdeki yangınlar ve patlamalar zincirine istinaden istihbarat uzmanları, İsrail’in maksimum baskı yap, minimum strateji kur yaklaşımının bulunduğunu paylaştılar. İsrail’in buradaki planının ABD Başkanı Donald Trump hala görevdeyken askeri bir tırmanışa dönüşebilecek bir İran karşı tepkisini kışkırtmak olduğu ama bunun gerçek bir savaşa dönüşebileceği iddia edildi. Çünkü Demokratik aday Joe Biden genel seçimleri kazanırsa İran’a karşı operasyonlar için uzun süre daha uzak olacağı varsayılmakta.

Bu yılın başlarında bir İsrailli güvenlik görevlilerinin İsrail’in son zamanlarda İran’a yönelik saldırılardan sorumlu olduğu bilgisini sızdırdığı iddia ediliyor. Ancak Savunma Bakanı Benny Gantz, tüm saldırıların daima İsrail’in eseri olmadığının varsayılması gerektiğini savunmuş, bu da adeta bir onaylama olarak alınmıştı. Ancak İsrailli muhalif politikacı Avigdor Lieberman, Mossad Şefi Yossi Cohen’i basına sızdırma konusunda geleneksel Siyonist devlet politikasının ihlal edilmesi nedeniyle suçlamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.