islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İngiltere Parlamentosu: Çin Uygurlara soykırım yapıyor

Birleşik Krallık Avam Kamarası dün ilk kez Çin’in kuzeybatısındaki Uygurlara ve diğerlerine karşı soykırım yapıldığını açıkladı. İngiltere parlamentosu oybirliğiyle Çin’in soykırımı işlediğini ilan etti.

İngiltere Parlamentosu: Çin Uygurlara soykırım yapıyor
27 Nisan 2021 14:53
A+
A-

Birleşik Krallık Avam Kamarası dün ilk kez Çin’in kuzeybatısındaki Uygurlara ve diğerlerine karşı soykırım yapıldığını açıkladı. İngiltere parlamentosu oybirliğiyle Çin’in soykırımı işlediğini ilan etti.

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Krallık Avam Kamarası dün ilk kez Çin’in kuzeybatısındaki Uygurlara ve diğerlerine karşı soykırım yapıldığını açıkladı. Bu deklarasyonu yaparken Birleşik Krallık Parlamentosu Kanada, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Parlamentolarına katılıyor. Birleşik Krallık Parlamentosu kanıtları değerlendirdi ve İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir azınlığın en büyük kitlesel hapsi olan Çin Hükümeti tarafından işlenen endüstriyel ölçekte insan hakları ihlallerine dair konuştu. Milletvekilleri, bu korkunç tacizler devam ederken tembellik edemeyeceklerini belirtti. İngiltere parlamentosu oybirliğiyle Çin’in soykırımı işlediğini ilan etti.

Perşembe günü kabul edilen önerge hükümeti bu konuda herhangi bir şekilde harekete geçmeye zorlamaz, ancak Çin ile ilişkilerde daha fazla düşüşe işaret etmesi muhtemel. İngiltere’deki Çin Büyükelçiliği oylamaya yanıt olarak, İngiltere’nin bir bildiri yayınlayarak yanlış hareketlerini derhal düzeltmesi gerektiğini belirtti. Sincan’daki politikalarının ya soykırım ya da insanlığa karşı suç teşkil ettiğini inkar etti ve bunun yerine terörizm, radikalleşme ve ayrılık karşıtlığına karşı çıktı. Çin, Birleşik Krallık yaptırımlarına yanıt olarak kısa süre önce beş milletvekili de dahil olmak üzere 10 İngiliz kişi ve kuruluşuna yaptırım uyguladı. Liberal Demokratların dışişleri sözcüsü Layla Moran, hükümeti Pekin Kış Olimpiyatları’nı diplomatik bir boykot etmeye çağırdı.

ETİKETLER: Uygur Türkleri
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.