islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5051
EURO
34,8523
ALTIN
2.440,19
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yunanistan, güvenli kampı kapatırken, mülteciler yeniden yerlerinden edilmeye zorlandı

Yunan hükümeti bu ay Kara Tepe kampını aniden kapatmaya ve 1000 sakininin çoğunu yolun aşağısındaki Mavrovouni adlı bir çadır kente taşımaya karar verdi.

Yunanistan, güvenli kampı kapatırken, mülteciler yeniden yerlerinden edilmeye zorlandı

Yunan hükümeti bu ay Kara Tepe kampını aniden kapatmaya ve 1000 sakininin çoğunu yolun aşağısındaki Mavrovouni adlı bir çadır kente taşımaya karar verdi.

Mirat Haber Ajansı

Yunan hükümeti bu ay Kara Tepe kampını aniden kapatmaya ve 1000 sakininin çoğunu yolun aşağısındaki Mavrovouni adlı bir çadır kente taşımaya karar verdi. Hak grupları, Kara Tepe’yi güvenli olarak nitelendirerek kapatılmasını kınadı. Kara Tepe’de çocuklar, yardım gruplarının sunduğu kreş ve dil kurslarına katılabilirler. Sakinlere göre, kampın kendisi, denizin üstünden uzanan bir burnun, bir mülteci kampından çok bir köy topluluğu gibi hissettiğini söylüyor. Kapı kapalıydı ve aileler çocuklarını gözetimsiz olarak koşturmak için bırakacaklarını güvende hissettiler. Henüz sığınma hakkı almamış olsalar da, belediye ve gönüllüler tarafından sağlanan gıda ve ilaçlarla hayatta kaldılar. Mavrovouni farklı bir hikaye. Oradaki çadırların kapatılabileceği bir kapısı bile yok ve güvenli değil.

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/04/20210427_133507.jpg?w=770&resize=770%2C365

Yunanistan, devlet okullarını Eylül 2016’da sığınmacılara açtı, ancak adalarda açmadı. Bunun nedeni, yeni gelenlerin ya uluslararası koruma alacağı ya da Türkiye’ye geri gönderileceği orta evler olarak düşünülüyordu. Sürecin haftalar sürmesi gerekiyordu, ancak çoğu durumda yıllar aldı. Mavrovouni, geçen Eylül ayında Moria’nın yanmasından sonra alelacele bir topçu menziline inşa edildi. Mavrovouni’de çalışan yardım gruplarının gönüllüleri, buranın temiz olmadığını, barınakların düzgün bir şekilde su geçirmez olmadığını, düz zeminde olmadığını söylüyorlar. Hükümet, mülteciler arasındaki huzursuzluğu ve Yunan seçmenler arasındaki siyasi sorunları bastırmak için aşırı kalabalığı hafifletmeye çalışırken, bu yıl binlerce mülteci anakaraya nakledildi. Moria yakıldığında bu sayının iki katı olan yaklaşık 7.500 sığınmacı Mavrovouni’de kaldı. Ancak Sınır Tanımayan Doktorlara (Medecins Sans Frontieres veya MSF) göre, hükümet aşırı kalabalıklaşmanın zorluklarını çözmedi. MSF’nin kadın hastalarından bazıları, hükümetin güvenli olduğuna dair güvence vermesine rağmen yeni kampta tecavüze uğradığını bildirdi. Çocuklar ve gençler için taşınmanın önemli bir riski var. Midilli belediye başkanı, 2019’da seçildiğinde Kara Tepe’yi kapatma sözü verdi ve hükümet Doğu Ege adalarının tıkanıklığını gidermeye söz verdi. Kara Tepe burnu büyük olasılıkla bir sürüş antrenman sahası haline gelecek.

ETİKETLER: Yunanistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.